Το ένα μετά το άλλο φτάνουν στον Πειραιά τα πλοία σήμερα, γεμάτα μετανάστες – Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στο νησί με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, αναμένεται και ο Αυστριακός καγκελάριος

Στη Μυτιλήνη, με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα έχει σε λίγο συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν.

Ωστόσο, η εικόνα που θα δουν δεν θα είναι ίδια με αυτή που επικρατούσε το πρωί στη Λέσβο. Και αυτό γιατί σήμερα το ένα μετά το άλλο, πλοία αδειάζουν το νησί από μετανάστες.

Συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα τρία επιβατηγά πλοία από τη Λέσβο μεταφέροντας συνολικά 4.911 μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, το «Τerra Jet» αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.702 μετανάστες, το «Blue Star Patmos» 1.980 και το «Blue Star 1» 1.229 (772 από τη Μυτιλήνη και 457 από τη Χίο). Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.466 άτομα. Το «Terra Jet», το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το «Blue Star Patmos» μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες.

Συνολικά δηλαδή τα τέσσερα πλοία μεταφέρουν 7.377 μετανάστες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι από Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα 4.000 μετανάστες παραμένουν στο νησί. Φάιμαν και Τσίπρας θα μεταβούν σε χώρους όπου κρατούνται μετανάστες και στο λιμεναρχείο και θα έχουν συζητήσεις για την εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη. Στην επίσκεψη, παρευρίσκονται και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.