Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που φέρνει, διαπράττει τη μεγάλη πολιτική αλητεία. Εξοντώνει και τους τελευταίους αγρότες που έχουν απομείνει.Εκεί που αγρότες πλήρωναν 300-500 ευρώ το εξάμηνο,τώρα ο πολιτικός εγκληματίας Κατρούγκαλος ,θα τους υποχρεώνει να πληρώνουν ασφάλιστρα 500 ευρώ το δίμηνο.Οι αγρότες δηλαδή που έχουν συγκεκριμένη παραγωγή μια φορά το χρόνο, θα πρέπει να πληρώνουν κάθε δίμηνο, λες και τα χωράφια τους θα καρποφορούν συνεχώς.

Γράφει ο Μ. Λουλούς

Πρόκειται για εθνικό έγκλημα που έχει ως στόχο να εξαφανίσει και τα τελευταία ψήγματα ελληνικής παραγωγής. Οι αγρότες είτε θα καταχρεωθούν στον ασφαλιστικό τους φορέα μην μπορώντας να πληρώνουν κάθε δίμηνο τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές είτε θα εγκαταλείψουν κάθε παραγωγή και τα χωράφια τους στο έλεος του Θεού μην μπορώντας να καλλιεργήσουν.Τα μέτρα που θέλουν να περάσουν είναι τα εξής:

·         Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓA
·         26% φορολογία από το πρώτο ευρώ εισοδήματος
·         Προκαταβολή φόρου στο 100%
·         Φορολόγηση των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ  οι οποίες συνεχώς μειώνονται, οι επιδοτήσεις προέρχονται από το ευρωπαϊκό ταμείο και ο σκοπός που δίνονται είναι η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος
· 23% φορολόγηση στην αγορά-πώληση των αγροτικών προϊόντων
·  Αύξηση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων στο 23% και εκτόξευση του κόστους παραγωγής.
Επιπλέον, οι τιμές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων συνεχώς μειώνονται εξαιτίας των πολύ φθηνών εισαγόμενων προϊόντων από διάφορες  χώρες .Βέβαια τα προϊόντα από τις χώρες αυτές είναι πολύ φθηνά επειδή έχουν πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής , σε αντίθεση  με την Ελλάδα. Συνεπώς, είναι αδύνατο τα ελληνικά προϊόντα να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τα εισαγόμενα. Ακόμη, έχει ξεκινήσει από πέρυσι η διατήρηση λογιστικών βιβλίων που συνεπάγεται επιπλέον 500-600 ευρώ ετήσια έξοδα σε λογιστή για μια αγροτική οικογένεια. Τέλος, η διαμόρφωση των τιμών επαφίεται στην αυθαιρεσία των μεσαζόντων και το κράτος δεν παρεμβαίνει ποτέ.

Αυτό το μέγιστο εθνικό έγκλημα του Τσίπρα, θα το πληρώσει ακριβά ο αγροτικός κόσμος εξαιτίας των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν. Από εδώ και στο εξής οι αγρότες ετοιμάζουν μεγάλες κινητοποιήσεις  για να κάνουν τη δική τους επανάσταση. Ο Τσίπρας τους έβαλε να πουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και τώρα τους καρφώνει το στιλέτο στην πλάτη,εξαφανίζοντας κάθε αγροτική οικογένεια από την χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.