Βαρύτατες ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση ακόμα για απόπειρες ανθρωποκτονίας και εκβιασμούς ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Αθηνών σε βάρος επιχειρηματία – εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται, με τη βοήθεια στενού συνεργάτη του και πρώην αστυνομικού, να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης του κοινού ποινικού δικαίου…

Σύμφωνα με καυτό εισαγγελικό πόρισμα είχαν σκοπό τη διευθέτηση οικονομικών κυρίως εκκρεμοτήτων.

 Η άσκηση των διώξεων από την Εισαγγελία συνοδεύονται και από απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως κυρίας Ελένης Τουλουπάκη ο γνωστός εφοπλιστής, που είχε μείνει στον Κορυδαλλό και για άλλο τραπεζικό σκάνδαλο είχε οργανώσει ολόκληρο σύστημα με μπράβους και πρώην αστυνομικούς, που τους χρησιμοποιούσε για εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Το πόρισμα έκτασης 30 σελίδων, περιγράφει σκληρές μεθόδους μαφίας, που εφάρμοζε η συγκεκριμένη οργάνωση, οι οποίες παραπέμπουν σε μεθόδους μαφίας για να τακτοποιηθούν οικονομικά θέματα και να διευθετηθούν δια της βίας επιχειρηματικές αντιπαλότητες. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και δικηγόρος, που κατήγγειλε τα περιστατικά και ο οποίος εδάρη ανηλεώς, ενώ στη λίστα εκείνων που δέχθηκαν απειλές εμφανίζεται και γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας! Καταγράφονται επίσης και περιστατικά με εκρήξεις, απειλές εκβιασμούς κλ.π.

tovima.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.