Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων, οι 4 από τους 18 κατηγορούμενους σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατοχής αρχαίων αντικειμένων, αλλά και οπλισμού που είχε εξιχνιαστεί πριν από 4 χρόνια στην Κάλυμνο. Το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης στους 3 από τους 4 καταδικασθέντες με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους, για όλους πλην του ενός.

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στον 50χρονο (σήμερα) Ε.Γ. με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ στον 43χρονο (σήμερα) Β.Π. και 8 έτη κάθειρξη και 20.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στον Α.Λ., ο οποίος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Με την ίδια απόφαση του δικαστηρίου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή ο Η.Κ. 48 ετών. Οι υπόλοιποι 14 κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν και κρίθηκαν αθώοι.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αβρίθης, Νικήτας Μπόλκας, Δημήτρης Καρδούλιας, Βάνα Περή, Εμμανουήλ Αναστασάκης, Θεόδωρος Καλμούκης, Μιχάλης Τρικοίλης.

Διαβάστε το θέμα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.