Την τελική απόφαση θα λάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών

Να αρχειοθετηθεί η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το περιβόητο «Plan Bτου πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, προτείνει η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που διενήργησε το περασμένο καλοκαίρι και τη σχετική προκαταρκτική έρευνα.

Ωστόσο, την τελική απόφαση για τον αν η δικογραφία θα πάρει ή όχι το δρόμο προς το αρχείο, θα τη λάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών ο οποίος και θα αποφανθεί εάν συμφωνεί με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ή κρίνει σκόπιμο να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ως προς το σκέλος που αφορά στον Γιάννη Βαρουφάκη, θα διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατέληξε στην πρότασή της περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης για τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για αξιόποινες πράξεις.

Επίσης κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ούτε από την ‘Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διατάξει η Γενική Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου (ελεγχόμενη σήμερα από τη Δικαιοσύνη για δυο διαφορετικές υποθέσεις) ούτε και από αυτή που είχε διενεργήσει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παραβιάστηκαν προσωπικά δεδομένα πολιτών. Και αυτό διότι όπως είχε αποκαλύψει ο πρώην υπουργός για την υλοποίηση του περιβόητου Plan B, είχε σκεφτεί μεταξύ άλλων να «χακάρει» τα ΑΦΜ των πολιτών, με τη βοήθεια φιλικού του προσώπου.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.