Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μιχάλη Παλαιολόγου, με τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας Ρόδου. Οι δύο τους, ανακοίνωσαν ότι επιτακτική ανάγκη αυτή τη στιγμή, είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουν την καλοκαιρινή σαιζόν. Αναφορικά με τον επόμενο χρόνο η καθαριότητα του νησιού μας, θα δοθεί σε ιδιώτη με διαγωνισμό.

Η πρωτοβουλία να βρεθούν όλοι μαζί ήταν επιτακτική, αλλά έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος. Καθυστέρησε τόσο καιρό η συνάντηση, λόγω των μεγάλων αναγκών. Η πιο σπουδαία δουλειά του Δήμου και της Ρόδου είναι η πρόσοψή της, όπου συνδέεται άμεσα με την καθαριότητα. Οι ανάγκες όμως του νησιού, όπως τόνισε και ο κ.Χατζηδιάκος, δεκαπλασιάζονται από τον χειμώνα. Πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας τίποτα δεν μένει κρυφό, αρκεί ο άλλος να έχει κινητό τηλέφωνο. Όταν, λοιπόν, το νησί δείχνει περιποιημένο και καθαρό ο τουρίστας φεύγει με καλύτερη εντύπωση και κερδίζουμε κόσμο.

Οι δυσκολίες στην υλοποίηση του έργου είναι πολλές. Τα οχήματα δεν αρκούν και χρειάζονται συνεχή συντήρηση, μιλάμε για 16 ετών οχήματα. Μετά τον αποτυχημένο διαγωνισμό, ο τομέας της καθαριότητας είναι πληγμένος. Πάρθηκε η απόφαση για 1.200 κάδους, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του διαγωνισμού. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, δεν θα δοθούν άδειες στο προσωπικό, γιατί δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Όσο αφορά τους μισθούς είναι καθορισμένοι και κανένας δεν δικαιούται αύξηση.

Σε ερώτηση ενός υπαλλήλου για τα προβλήματα που δημιουργούν οι τσιγγάνοι και δεν τους αφήνουν να καθαρίζουν όπως πρέπει, ο Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά «Το θέμα αυτό είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας». Αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδιάκος, έχουμε σχέδιο για του χρόνου. Πιθανόν, λοιπόν, να προσληφθούν σεκιούριτι για να αντιμετωπιστεί επιτέλους το θέμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.