Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και η Νέα Δημοκρατία, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Ρόδου και των φορέων του νησιού, για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Η Ρόδος, θρηνεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ανθρώπους, που φέρονται να χρωστούσαν βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ της ΝΔ Ηλίας Τσέρκης, σε συνεργασία με την πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου Ελένη Καρύδη, διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο: «Κανένας νεκρός από τους τροχούς», την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 19:30.

Η ΝΔ, στα πλαίσια εκδηλώσεων που διοργανώνει, αποφάσισε να ενημερώσει τους νησιώτες για ένα φαινόμενο με αυξητικές τάσεις, αυτό των τροχαίων ατυχημάτων. Ο κος Ηλίας Τσέρκης μαζί με την κα Ελένη Καρύδη, στέλνουν μήνυμα περιορισμού του φαινομένου αυτού. Η ΝΔ, μέσω της συγκεκριμένης δράσης, έχει σκοπό να ενημερώσει για την πρόληψη από ατυχήματα και να γνωστοποιήσει για τα αίτια τους.

ΤΣΕΡΚΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΡΥΔΗΣτην εκδήλωση, θα μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων, όπως ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου Γιώργος Στέργου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Ευάγγελος Μανδρακός, ο υπεύθυνος ασφάλειας  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο αντιπρόεδρος Συλλόγων Ασφαλιστών Δωδεκανήσου Στάθης Κουσουρνάς, η προϊσταμένη του γραφείου συγκοινωνιών Νεκταρία Δρακιού και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριο Τμήματος Δωδεκανήσου Ιάκωβος Γρύλλης.

 «Θέλουμε να καταγράψουμε την κατάσταση του οδικού δικτύου μέχρι και το ασφαλιστικό κομμάτι, για να δούμε τα αποτελέσματα για τις υλικές ζημιές», ανέφερε ο κος Ηλίας Τσέρκης και συμπλήρωσε πως, «μέσω αυτού θα ανακαλύψουμε πόσα οχήματα τελικά είναι ανασφάλιστα στην περιοχή μας».

Στη φιλοσοφία της ΝΔ, εντάσσεται η αποτύπωση των προβλημάτων και ο καλύτερος συντονισμός  των φορέων. Τα τροχαία, με βάση τα επίσημα στοιχεία αποτελούν το νούμερο ένα αίτιο θανάτου ειδικά σε μικρές ηλικίες.

«Μην περιμένουμε ότι τα δυστυχήματα γίνονται στο επαρχιακό δίκτυο και με μεγάλες ταχύτητες, γιατί τα στατιστικά δείχνουν ακριβώς το αντίθετο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ρόδου, ενώ η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ελένη Καρύδη, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΝΔ, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ρόδιων και των φορέων, σχετικά με τα τροχαία στο νησί μας.

«Μια είναι η σκέψη και η επιθυμία της ανταπόκρισής μας, να ενημερώσουμε τους φίλους που θα παρακολουθήσουν την εσπερίδα μας, με ένα μοναδικό στόχο και σκοπό να μην έχουμε άλλα τροχαία στην πόλη που ζούμε, εργαζόμαστε και αναπνέουμε», ανέφερε, από τη δική της πλευρά, η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ, τονίζοντας πως «πρέπει να προσέχουμε που οδηγούμε, σε δρόμους που δεν συγχωρούν το λάθος ενός οδηγού που παραβίασε τον ΚΟΚ. Δεν φταίει μόνο η ταχύτητα για τα δυστυχήματα».

Στη συνέντευξη Τύπου, παραβρέθηκαν επίσης, η αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ρόδου Σοφία Ιωακείμ και ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου Κωνσταντίνος Γλεντής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.