Ανακοίνωση από την Τ.Ο. Κω για το δημοψήφισμα

“Aν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας”…. Με αυτά τα λόγια ο κ. Τσίπρας, τον Οκτώβριο του 2011, τότε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου για την πρωτοβουλία περί δημοψηφίσματος.

      Στις 17 Ιουνίου 2015 ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα δήλωσε ότι η ευθύνη του ΟΧΙ θα βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο και την κυβέρνηση. Τέσσερις μέρες νωρίτερα, δήλωνε στους υπουργούς “Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες” και να είναι και να ξεχάσουν οποιαδήποτε σκέψη περί δημοψηφίσματος.

       Την ίδια στιγμή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνταγματολόγος κ. Κώστας Χρυσόγονος με ανάρτηση στο ιστολόγιο του, δηλώνει πως ο πρωθυπουργός με την τακτική και τις αποφάσεις του μετατρέπει την Ελλάδα σε κάτι «ελαφρώς χειρότερο από την Ζιμπάμπουε».  Ο δε Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (αρχισυντάκτης επί σειρά ετών στην Ελευθεροτυπία), υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στήριξε με όλες τις δυνάμεις του το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο, σήμερα ζητά συγγνώμη!

Με ένα κείμενό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει τα ψέματα της κυβέρνησης, ενώ τονίζει ότι «είτε αυτοί που μας κυβερνούν είναι ανόητοι και ανεύθυνοι, είτε εξ αρχής είχαν προγραμματίσει να μην διαπραγματεύονται στα σοβαρά, ώστε μια μέρα να εγκαταλείψουν το τραπέζι, κατηγορώντας τους συνομιλητές τους για αδιαλλαξία (!) και να οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή. Προσχεδιασμένα.

Ο κόσμος που πίστεψε και που ακόμα πιστεύει ότι η ελπίδα έρχεται θα πληρώσει, όπως πάντα, πανάκριβα το τίμημα της ευκολοπιστίας του. Στην οποία συμβάλλαμε κι εμείς, όσοι συμβάλαμε. Συγγνώμη»

Η μόνη διέξοδος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν να δεχτεί στις 26 Ιανουαρίου να κλείσει τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης και να είχε προχωρήσει σε ευρείες μεταρρυθμίσεις φιλελευθεροποίησης της οικονομίας και του δημοσίου με αντίβαρα κοινωνικής αλληλεγγύης για τους αδύνατους.

Αυτό όμως με το έμψυχο υλικό της κυβέρνησης φαίνεται πως ήταν αδύνατο. Μοιραία για ακόμα μια φορά η ελληνική αριστερά αυτοκτόνησε πολιτικά λόγω ανεπάρκειας και αγκυλώσεων. Τα επόμενα 50 χρόνια, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, θα διαβάσουμε εκατοντάδες βιβλία για την μεγάλη «έφοδο στον ουρανό» και τις δυνάμεις που την στραγγάλισαν…. Ήτοι, τα καταφύγια μιας ηττημένης και στείρας ιδεολογίας.

  Αντιστεκόμαστε λοιπόν στο ψεύδος. Λέμε όχι σε αυτούς που ανεύθυνα μιλούσαν για «τζουρνάδες και πεντοζάλια» που οι αγορές δήθεν θα χόρευαν.

 Αντιστεκόμαστε στους ανίκανους διαπραγματευτές που τώρα μας ρίχνουν το μπαλάκι.

 Αντιστεκόμαστε στο σκοτάδι όσων ονειρεύονται «σοσιαλισμό από την πίσω πόρτα» δια της εξόδου της χώρας από την Ευρώπη.

Αντιστεκόμαστε στους νάρκισσους που όλα τα ήξεραν και τώρα που απέτυχαν παταγωδώς μας λένε – για μια ακόμη φορά – ότι έχουν «τη λύση».

 Αντιστεκόμαστε σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν στο 1980. Σε όσους θέλουν να διαγράψουν 34 χρόνια αναπτυξιακής, ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, για πέντε χρόνια ύφεσης.

                Ναι. Η Ευρώπη έκανε λάθη. Όμως λάθη κάναμε κι εμείς. Πιο πρόσφατο; Το ότι πιστέψαμε και πάλι σε ψεύτικες υποσχέσεις. Που ενδώσαμε στον λαϊκισμό.

Λέμε ΟΧΙ σε όλα τα παραπάνω, με έναν τρόπο.

     Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

  Εθνικά υπερήφανη στάση είναι το ΝΑΙ στην Ευρώπη.

        Εθνικά υπερήφανη στάση είναι να κρατηθούμε στο φυσικό μας σπίτι.

  Όχι να γίνουμε η Κούβα των Βαλκανίων ή η Βενεζουέλα της Ευρώπης  επειδή κάποιοι παράφρονες το θέλουν. Επειδή κάποιοι το λένε δίχως όμως να μας αποκαλύπτουν το σχέδιο της επόμενης ημέρας».

Γραφείο Τύπου Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Κω

Πηγή: aegeanews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.