Για νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα στις εκλογές της 22ης Νοεμβρίου 2015, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη ΝΔ, προϊδεάζει και νέα δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρία e-voice για λογαριασμό της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.544 ατόμων, παρουσιάζει τον Απ. Τζιτζικώστα, να προηγείται σε όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, καταγράφοντας αυξανόμενη δυναμική, ενώ ο Β. Μεϊμαράκης, προηγείται στην προτίμηση των ερωτηθέντων για την προεδρία της ΝΔ, καταγράφοντας πτωτική πορεία.

Η δημοσκόπηση

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔΣτο ερώτημα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να νικήσει τον Τσίπρα», ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 27,4% έναντι 18,3% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ ακολουθούν ο κ. Μητσοτάκης με 12,6% και ο κ. Γεωργιάδης με 7,0%.

Ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 25,5% και στο ερώτημα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα» και ακολουθούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης με 14,2% , ο Ευ. Μεϊμαράκης με 12,7% και ο Ά. Γεωργιάδης με 6,3%.

Με ποσοστά 22,3% και 24,1% αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης «κερδίζει» τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ στα ερωτήματα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να πατάξει τη διαφθορά» και «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να ανανεώσει το κόμμα». Ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί με ποσοστά 19,0% και 18,2% αντίστοιχα, ο κ.νΜητσοτάκης με 13,9% και 17,6% και τέλος ο κ. Γεωργιάδης με 12,1% και 11,1% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα γιατί έχασε η Νέα Δημοκρατία, το 34,8% των απαντήσεων  -που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό- λέει πως οφείλεται στο γεγονός πως η ΝΔ δεν έπεισε την κοινωνία, επιβεβαιώνοντας αυτό που από την αρχή επισημαίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε γιατί έχασε τη μάχη των ιδεών στην κοινωνία.

Στο ερώτημα «Ποιος υποψήφιος προτιμάτε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ;» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφει 39,2% με πτωτική τάση, και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 32,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,9%,

*Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.544 ατόμων (49,9% γυναίκες και 50,1% άνδρες).

Leave a Reply

Your email address will not be published.