«Δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς τον χρόνο», δηλώνει ο εκπρόσωπος του νυν προέδρου της ΝΔ στην ΚΕΦΕ

Επισημοποιείται το ναυάγιο στη διεξαγωγή Συνδιάσκεψης για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ, με δήλωση που εξέδωσε ο πολιτικός συμβούλος του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη και εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαρχής είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο Εθνικών Συνδιασκέψεων. Πρόταση, την οποία με καθυστέρηση αποδέχθηκε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής της, την 18η Νοεμβρίου, ημερομηνία με την οποία συμφώνησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κύριοι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος», αναφέρει ο κ. Αμπατζόγλου.

«Αντιπροτείναμε  την 17η Νοεμβρίου, με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο», ποσθέτει ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη και καταλήγει: «Συνεπώς, δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς τον χρόνο, για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη».

Γεωργιάδης: Ζητά τη σύγκληση της ΚΟ για παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων

«Θεωρώ σχεδόν ντροπή να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε σε μια κοινή ημερομηνία για να μιλήσουμε στους Νεοδημοκράτες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε με δήλωσή του σχετικά με την παρουσίαση των θέσεων των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι η συνδιάσκεψη δεν θα διεξαχθεί τελικά, καθώς οι υποψήφιοι δεν συμφώνησαν με την πρόταση, ο κ. Γεωργιάδης δεν άφησε το θέμα να περάσει και με καινούργια του δήλωση ζήτησε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε οι υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους, τουλάχιστον, ενώπιον των βουλευτών του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Θεωρώ σχεδόν ντροπή να παραδεχόμαστε οι τέσσερις υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε σε μια κοινή ημερομηνία για να μιλήσουμε στους Νεοδημοκράτες. Καλώ, έστω την ύστατη στιγμή, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.  Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική μας ομάδα ώστε να ενημερώσουμε τουλάχιστον τους βουλευτές και να δεχτούμε ερωτήσεις από αυτούς, σε μία ανοιχτή και μεταδιδόμενη από το κανάλι της Βουλής συνεδρίαση, έτσι ώστε πριν από την κάλπη να ξέρουν οι Νεοδημοκράτες τις ακριβείς θέσεις τους καθενός μας.  Επίσης, καλώ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να καλέσει άμεσα στη Βουλή τον κ. Αλέξη Τσίπρα σε ειδική συνεδρίαση του σώματος για τις καταγγελίες Πανούση. Οι μέρες τρέχουν και το κορυφαίο αυτό θέμα κινδυνεύουμε να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να το περάσει και αυτό στα ψιλά».

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.