Μέσω επιστολής συνεργάτη του, ο τέως πρόεδρος ζητά να εξηγηθεί γιατί δεν μηνύθηκε η εταιρεία που οδήγησε στο φιάσκο με τις γαλάζιες κάλπες, αλλά και το λόγο για τον οποίο δεν προεδρεύει στην Εφορευτική Επιτροπή ο γραμματέας του κόμματος

«Τρέχουν» να στήσουν κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου στη Νέα Δημοκρατία, την ίδια ώρα που, στο γαλάζιο στρατόπεδο, εκδηλώνονται αμφιβολίες για το αν θα είναι όλα έτοιμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ προκαλεί νευρικότητα το γεγονός πως ακόμα αναζητείται η εταιρεία που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τις εκλογές.

Από τη Συγγρού αναφέρουν πως παραμένει εφικτός ο στόχος για τις 13 Δεκεμβρίου. Παρά ταύτα, ακόμα δεν έχει κλείσει η συμφωνία για την εταιρεία, γεγονός που αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής (ΚΕΦΕ), καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου, επικρατέστερη εμφανιζόταν η Vodafone, αφότου οι εκπρόσωποι των υποψηφίων με τους τεχνικούς συμβούλους ήρθαν σε επαφή με αρκετές εταιρείες. Εξετάζοντας τα τεχνικά, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα, φάνηκε πως η επιλογή της Vodafone είναι η πιο πιθανή, καθώς πληροί τις προδιαγραφές.

Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν όλες οι προϋποθέσεις -όπως η οικονομική προσφορά των επίδοξων εταιρειών- και οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να επισημοποιηθεί η οποιαδήποτε συνεργασία και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, πιθανότατα αύριο.

Στη Νέα Δημοκρατία, μετά και το φιάσκο της περασμένης Κυριακής, πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα σε μία ικανή, μεγάλη εταιρεία, αλλά και ταυτόχρονα να επιτύχουν μία οικονομικά συμφέρουσα προσφορά.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει συζήτηση και για χειρόγραφες διαδικασίες, σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η συνεργασία με κάποια εταιρεία ή και ακόμα να λειτουργήσει ως παράλληλη διαδικασία, για να υπάρξει κάλυψη στο ενδεχόμενο κάποιου τεχνικού σφάλματος.

Με τις χειρόγραφες διαδικασίες δεν φαίνεται να διαφωνούν οι υποψήφιοι, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία των εκλογών.

Την ίδια ώρα, «λάδι στη φωτιά» βάζει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, κ. Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος με επιστολή του στον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και τα μέλη της ΚΕΦΕ επιμένει να ζητά εξηγήσεις και θέτει δύο ζητήματα.

Το πρώτο είναι ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions. Τονίζει ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση, αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. «Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, ζητά να απαντηθεί σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του γραμματέα του κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ, στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει, βάσει του καταστατικού, και ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από τη μόνιμη απουσία του.

Αναλυτικά, η επιστολή, η οποία εστάλη λίγη ώρα πριν από την καθοριστική συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που αναμένεται να επιλέξει την εταιρεία που θα οργανώσει την εκλογική διαδικασία -επιλογή που θα κρίνει αν θα γίνει κατορθωτό να στηθούν οι κάλπες τη μεθεπόμενη Κυριακή, τις 13 Δεκεμβρίου- έχει ως εξής:

Επιστολή κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο

Προς: κον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Μέλη ΚΕΦΕ

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή  της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;

Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί  η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.

Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την  σεβαστούμε.

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Απάντηση Παπαμιμίκου

Άμεση ήταν αντίδραση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, στον εκπρόσωπο του κ. Μειμαράκη, Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Απαντώντας με αιχμές, ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε ότι  αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Έλαβα σήμερα 30/11/2015, την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή, επιστολή σας, την οποία φροντίσατε, πριν μου τη στείλετε, να τη δώσετε στη δημοσιότητα, με την οποίαν θέτετε δύο ζητήματα:

Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο Πρόεδρος του Κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.

Επί του δευτέρου ζητήματος, ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος.

Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και την ιστορία μας.

Άδωνις: Πάση θυσία στις 13 Δεκεμβρίου οι εκλογές

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να γίνουν «πάση θυσία» στις 13 Δεκεμβρίου οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Πάτρα, όπου βρέθηκε προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πιστεύει ότι, εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές της ΝΔ, προσθέτοντας ταυτόχρονα: «Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν, γιατί δεν εξαρτάται από μένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από μένα, θα είχαν ήδη γίνει».

«Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία, να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου» διευκρίνισε.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.