Παγιώνεται η πρωτιά Τζιτζικώστα 

Παγιώνεται η “πρωτιά” του Απόστολου Τζιτζικώστα στην κούρσα εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς ο 38χρονος πολιτικός βρίσκεται στην κορυφή των απαντήσεων σε όλες τις ερωτήσεις, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων. Μάλιστα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρείται ικανότερος από τους υπόλοιπους τρεις, για να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας METRISI που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1452 ατόμων και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η συντριπτική πλειοψηφία, (οκτώ στους δέκα όσων δηλώνουν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν)  απαιτεί την άμεση διεξαγωγή των εκλογών που αναβλήθηκαν. 

Συγκεκριμένα:

Στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του δείγματος προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας με  26,6% έναντι 23,1% του Βαγγέλη Μειμαράκη (επισυναπτόμενος πίνακας 3)Διαφορά που αυξάνεται σε αυτούς που δηλώνουν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά ΝΔ τα τελευταία χρόνια από 3,5% σε 4,3% υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα (επισυναπτόμενος πίνακας 1). Ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει το 28,7%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το 24,4%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 21,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης το 6,1%.

Παράλληλα, την παράσταση νίκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει ο κ. Τζιτζικώστας μιας το 29,2% όσων δηλώνουν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν πιστεύει ότι αυτός μπορεί να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές έναντι 23,3% του Β. Μειμαράκη και 21,5% του Κ. Μητσοτάκη (επισυναπτόμενος πίνακας 2). Σε όσους δηλώνουν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 28,4% έναντι 27,2% του Β. Μειμαράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει το 22,2% και τον Άδωνι Γεωργιάδη το 7,8% (επισυναπτόμενος πίνακας 4). 

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτήν την εβδομάδα, η οποία και πάλι φέρνει στην πρώτη θέση τον Απόστολο Τζιτζικώστα. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.