Εκεί βρίσκονται ακόμα το Μπλε Τζαμί και δεκάδες μνημεία – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου βρίσκονταν τουρίστες – Για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στο κέντρο της πιο τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγιά Σοφιά, στην πλατεία Σουλταναχμέτ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και για το λόγο αυτό υπάρχουν ήδη πολλοί τραυματίες, ενώ πληροφορίες του πρακτορείου Dogan αναφέρουν πως ήδη υπάρχουν «αρκετοί νεκροί».

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας, που είχε στόχο ένα γκρουπ τουριστών. Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως είδαν ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από παγκάκι και πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν γερμανοί τουρίστες.http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.