ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ανεύθυνη ομιλία Τσίπρα και τα  δύο θλιβερά χρόνια, που σημάδεψαν την πορεία της χώρας

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε, που ο Τσίπρας με τον αέρα του Μεσσία ανακοίνωνε στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ότι διέθετε τη δύναμη, την οργάνωση, την τόλμη και την πολιτική βούληση να σώσει την Ελλάδα και τους εργαζόμενους από την οικονομική καταστροφή.

Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είχε δημοσιεύσει με καμάρι «Το προγραμματικό συμβόλαιο του ΣΥΡΙΖΑ» και όλα τα στελέχη του καθημερινά επαναλάμβαναν στα τηλεοπτικά παράθυρα τα λόγια του Αρχηγού τους:

  • Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ και επιστρέφει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
  • Βασικός μισθός στα 751 ευρώ και επιστροφή των δώρων στους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο …

Η πορεία στα δύο αυτά χρόνια γνωστή, τα αποτελέσματα για όλες τις κοινωνικές τάξεις (μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, επιχειρηματίες) τραγικά.

Τα δύο αυτά χρόνια, σιγά-σιγά ξεδιπλώνεται το σχέδιο του αριστερού συνονθυλεύματος του ΣΥΡΙΖΑ, που βρήκε στήριξη από τους ΑΝΕΛ αντί τριάκοντα αργυρίων (Υπουργείο Άμυνας).

Με το που ανέλαβαν, η πρώτη τους σκέψη ήταν να προκαλέσουν ρήξη με την Ευρώπη και να γυρίσουν τη χώρα στη δραχμή. Ευτυχώς για τη χώρα έστω και την τελευταία στιγμή κατάλαβαν την απερισκεψία και ανευθυνότητά τους και με τη στήριξη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων αποφεύχθηκε η ολική καταστροφή. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για το ΣΥΡΙΖΑ για να αφυπνιστεί. Παρόλη την τεράστια οικονομική ζημιά που προκάλεσε στον τόπο, άρχισε να ξεδιπλώνει την κρυφή πολιτική του για την παραμονή στην εξουσία. Η πολιτική αυτή άρχισε να διαφαίνεται από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας και σιγά-σιγά το τοπίο ξεκαθαρίζει. Η ιδιωτική πρωτοβουλία και η αποκρατικοποιήσεις είναι υπό διωγμό.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος της Ηγεσίας είναι, πως θα παραμείνει στην εξουσία και θα εφαρμόσει την κατ αυτούς αριστερή τους πολιτική.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξουδετερωθούν όσοι θα μπορούσαν να υψώσουν φωνή και να πείσουν για την ανικανότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστούν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Έτσι:

  1. Πρώτο βήμα, η ισοπέδωση στην παιδεία. Η κατάργηση της αριστείας, η απαξίωση των ταλαντούχων μαθητών, το κυνήγι των ιδιωτικών σχολείων, για να μην υπάρχει σύγκριση με το παραγόμενο έργο στα δημόσια σχολεία, αφού εκεί η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη αξιολόγησης και ο κομματικός έλεγχος δεν αφήνει  και πολλά περιθώρια στους άξιους εκπαιδευτικούς να παράγουν έργο. Η αποδόμηση της παιδείας συνεχίζεται και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η εγγραφή των αιώνιων φοιτητών ήταν το πρώτο τους μέλημα. Σε όλες τις χώρες ψάχνουν και αξιοποιούν όσους διακρίνονται για τις γνώσεις τους. Η πολιτική του να απαξιώνουμε και να διώχνουμε αυτούς που διακρίνονται, στερεί και την ίδια την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από αξιόλογα στελέχη. Εκτός και αν δεν τα έχουν ανάγκη!
  2. Δεύτερο βήμα, η εξουθένωση των επιστημόνων συνταξιούχων, που αμάρτησαν γιατί έλαβαν πτυχίο, έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές, εργάστηκαν στο δημόσιο για 35-40 χρόνια προσφέροντας, στην όποια πρόοδο επετεύχθη τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι ότι στις δημοσκοπήσεις δεν έχουν μεγάλη επιρροή στο χώρο αυτό. Έτσι, αφού οι μειώσεις, που τους επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα ξεπερνούν το 50%, έρχεται ο Υπουργός εργασίας κ. Κατρούγκαλος και θεωρεί ότι όσοι παίρνουν μικτά 1.300 ευρώ (καθαρά το πολύ 1.100 ευρώ), είναι προνομιούχοι και τους περικόπτει ξανά τη σύνταξη. Ας θυμηθούμε ότι ο εργατολόγος Υπουργός, θεωρούσε αντισυνταγματικούς τους νόμους, που μείωναν μισθούς και συντάξεις και έστησε επιχείρηση προσφυγών εισπράττοντας από μισθωτούς και συνταξιούχους σημαντικά ποσά. Τι λέει τώρα που άλλαξε γνώμη, θα επιστρέψει τα χρήματα από αυτούς που εξαπάτησε;
  3. Τρίτο βήμα η έμμεση ώθηση των νέων διακεκριμένων επιστημόνων σε αναζήτηση εργασίας σε όλες τις χώρες του κόσμου και κυρίως στην Ευρώπη. Έτσι μειώνεται η ανεργία και έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να διορίζει τους δικούς του. Να γιατί φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ψήφο στους έλληνες κατοίκους του εξωτερικού. Η πλειοψηφία αυτών των νέων έζησε τον κομματισμό στα πανεπιστήμια. Τις καταλήψεις των σχολών, τις παράλογες απαιτήσεις της εγκάθετης νεολαίας, την τροχοπέδη για κάθε τι προοδευτικό. Δεν περιμένουν βέβαια τη στήριξή τους.
  4. Τέταρτο βήμα, η εξόντωση των επιστημόνων, ελεύθερων επαγγελματιών. Μια ακατανόητη νοοτροπία που πηγάζει από την εποχή που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κομμουνιστική νεολαία και οι αγώνες τους αφορούσαν μόνο τους εργάτες. Οι ρίζες του καθενός τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.  Φαίνεται όμως ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουν μικρό ποσοστό σε αυτή την ομάδα και αυτό τους ενδιαφέρει περισσότερο. Για τους ίδιους λόγους και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν είναι αρεστοί. Εξάλλου με τα «Capital controls» τους έχουν εκδικηθεί.
  5. Πέμπτο βήμα, ο έλεγχος και η υπερφορολόγηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, που δεν ανήκουν στο χώρο τους και η προώθηση και δημιουργία νέων τζακιών.
  6. Έκτο και σημαντικότατο βήμα ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης. Είναι κάτι πολύ γνωστό στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα. Φυσικά δεν θα μπορούσε απροκάλυπτα να κλείσει όλα τα κανάλια. Έδωσε ο αυλικός κ. Παπάς 4 άδειες, ελπίζοντας και μεθοδεύοντας να έχει και φιλικά προσκείμενους, έστω κάποιο κουμπάρο μέλους της Κυβέρνησης. Φαινομενικά τα κατάφεραν. Με τέσσερα κρατικά κανάλια και κάποιο κουμπάρο από τα ιδιωτικά, θα έχουν την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης.  Δυστυχώς γι αυτούς ο κόσμος ξύπνησε και τίποτε δεν τους σώζει.

Με όλα αυτά πιστεύουν οι αυλικοί του Τσίπρα ότι θα μπορέσουν να ελέγξουν το εκλογικό σώμα και να ξαναβγούν. Κάνουν όμως ένα τραγικό λάθος. Καταστρέφοντας όλες τις επαγγελματικές τάξεις και διαλύοντας την οικονομία, το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική. Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ακόμη και απλά προβλήματα υγείας. Βλέπουν τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται και τη ζωή τους να γίνεται δυσκολότερη.

Σύντομα η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί και σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και η εξαθλίωση δε θα έχει τέλος. Οι μεγάλοι χαμένοι αυτή τη φορά θα είναι οι άνεργοι μια και θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι θέσεις εργασίας, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.