Αν μειωθεί θα οδηγήσει σε μεγάλες δυσχέρειες στη διαδικασία προσαρμογής, λέει ο επικεφαλής του Eurogroup

«Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία οφείλεται στο έλλειμμα φορολογικών εσόδων που χαρακτηρίζει την Ελλάδα». Αυτό τόνισαν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο  επικεφαλής Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ για τον ΦΠΑ στον ελληνικό τουρισμό.
Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής απέναντι στους Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ, όσον αφορά στην αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε ότι το να μειωθεί ο ΦΠΑ θα οδηγήσει σε μεγάλες δυσχέρειες στη διαδικασία προσαρμογής.

«Υπάρχουν κάποια όρια, κάποιοι στόχοι στη διαδικασία προσαρμογής που πρέπει να θεσπιστούν. Οι στόχοι έχουν προσαρμοστεί για να είναι μεγαλύτερος ο χρόνος και ηπιότερη η προσαρμογή, αλλά δεν μπορούμε να πάμε στην άλλη άκρη και να μειώσουμε τον ΦΠΑ, κάτι τέτοιο θα καταστήσει το χρέος μη βιώσιμο».

Κάθε χώρα κάνει τις επιλογές της και πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο όριο, τόνισε με τη σειρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι η Αθήνα κάνει τις επιλογές της και θα πρέπει να παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.