Θέμα: «Για πρώτη φορά τέτοια κινητοποίηση από την Κυβέρνηση αμέσως μετά από μια καταστροφή»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Ρόδο του Βαγγέλη Αποστόλου, Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, που έγινε την Τρίτη 21/6/16 με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος του κλιμακίου που συνόδευε τον Υπουργό, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις.  (http://youtu.be/4aNjbEPSLLk)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΙΑ«Θεωρώ ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους αγρότες και είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά επισκέπτεται Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το χωριό της Απολακιάς. Για πρώτη φορά, άλλωστε, υπάρχει τέτοια κινητοποίηση από την Κυβέρνηση, αμέσως μετά από μια καταστροφή. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Αποστόλου και πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες μέρες, οι ενέργειες που θα γίνουν για την αποκατάσταση, θα κρίνουν και το αποτέλεσμα των όσων συζητήθηκαν. Έχουμε παρά πολύ δουλειά μπροστά μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που μας έθεσαν οι ντόπιοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΩΤΙΑΤέλος, θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών για την άμεση παρέμβασή τους κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς».

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι  ο κ. Αποστόλου μετά την περιοδεία στις πληγείσες περιοχές παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή, καθώς η φωτιά κατέκαψε περί τα 17.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων και υπάρχουν ζημιές και σε ζωικό κεφάλαιο και υποδομές. Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που συνόδευε την αποστολή, άρχισε ήδη την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, ενώ όπως δήλωσε ο Υπουργός, με την ολοκλήρωση της πρώτης εκτίμησης θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ για το απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο, και παράλληλα αρχίζει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου για τις ζημιές που θα καλυφθούν μέσω κρατικών ενισχύσεων και de minimis. Τέλος, ο Υπουργός και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκαν ώστε να προσπαθήσουν να βρεθεί τρόπος κάλυψης των δαπανών για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου άρδευσης, ώστε να καταστεί δυνατή η άρδευση των κηπευτικών που γλίτωσαν από τη φωτιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.