Θέμα: «Η εθελοντική αιμοδοσία, κορυφαία πράξη αλληλεγγύης»

Στην γιορτή εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Αγ. Εφραίμ» στο Ακταίον, βρέθηκε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Η δράση του συλλόγου ήταν συνδυασμένη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας, η 14 Ιουνίου, μέρα που τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και η έμπρακτη προσφορά του προς το σύνολο κάθε φορά που δίνει λίγο από το χρόνο και το αίμα του.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, έχει επί σειρά ετών υπηρετήσει αυτή την ιδέα και με τη δραστηριότητα του έχει εμπνεύσει πολλούς συμπολίτες μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Το σημαντικό έργο του συνίσταται τόσο στην συνεχή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, τόσο και στο ότι μέσα στα χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος κάνοντας παράλληλα την αιμοδοσία μια γιορτή του νησιού.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αφού χαιρέτισε την προσφορά του Συλλόγου και τις δράσεις του, αναφέρθηκε στην κορυφαία πράξη αλληλεγγύης που είναι η εθελοντική αιμοδοσία από κάθε ανώνυμο. Τέλος υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες αίμα, από τις οποίες γνωρίζουμε ότι μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που κάνει το έργο του Συλλόγου εκτός από σημαντικό και αναγκαίο παράλληλα, και την προσφορά του καθενός από μας πολύτιμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.