Θέμα: «Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, πιλοτικά, σε Κάλυμνο και Λέρο»

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την έναρξη της πρώτης φάσης της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

30 επιλεγμένοι Δήμοι, ανάμεσα στους οποίους η Κάλυμνος και η Λέρος, θα είναι οι πρώτοι που θα ενταχθούν, σε αυτή τη φάση, στο πρόγραμμα για την χορήγηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης που αναμένεται να διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2016. Σύμφωνα με το Υπουργείο, 40.000 περίπου νοικοκυριά αναμένεται να επωφεληθούν του προγράμματος συνολικά, δίνοντας έτσι την δυνατότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, σε χιλιάδες συμπολίτες μας, μέσα από ένα κονδύλι 800-900 εκ. ευρώ.

Από σήμερα ξεκινά ο προγραμματισμός της εφαρμογής του ΚΕΑ μέσω επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας χορήγησής του.  Τέλος, η δεύτερη και πανελλαδική εφαρμογή, πλέον, του προγράμματος θα ξεκινήσει από την 1 Ιανουαρίου 2017, ενώ για όσους δήμους δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Με αφορμή την έναρξη της πρώτης φάσης του ΚΕΑ, ο Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε «είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των νησιωτικών δήμων που υφίστανται σε πολλαπλάσιο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης. Η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης είναι στοχευμένη και πολυεπίπεδη. Χρέος μας είναι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση και καμία οικογένεια χωρίς δίκτυ ασφαλείας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.