Έτοιμος για όλα δηλώνει ο πρόεδρος των Φανών Βασίλης Νικολίτσης, ο οποίος εξοργισμένος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, για το λιμανάκι των Φανών.

Κατά τα όσα υποστηρίζει, το λιμανάκι των Φανών εδώ και δέκα (10) μήνες παραμένει κλειστό και τα καΐκια αναγκάζονται να δένουν έξω από αυτό με κίνδυνο της ζωής τους και την απώλεια των περιουσιών τους.

«Οι ψαράδες είναι σε απόγνωση. Τα σκάφη είναι εγκλωβισμένα στο λιμανάκι. Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι», αναφέρει ο πρόεδρος των Φανών Βασίλης Νικολίτσης, απευθύνοντας έκκληση προς τους αρμοδίους, να λύσουν το ζήτημα τώρα.

Οργισμένος δε, τονίζει «αρκετή υπομονή κάναμε και οι υποσχέσεις πολλές, από μήνα σε μήνα. Τι θέλετε; Να κλείσουμε τους δρόμους, να πραγματοποιήσουμε πορεία προς το Λιμενικό Ταμείο με μαύρες σημαίες; Το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν πάει άλλο. Απαιτούμε να ανοίξει άμεσα η είσοδος στο λιμανάκι. Να γίνει λειτουργικό και να μπορέσουν οι ψαράδες  να πάνε στη δουλειά τους«.

Ο πρόεδρος των Φανών, φανερά αγανακτισμένος και εξοργισμένος, δηλώνει ακόμη, πως είναι έτοιμος να υποβάλει ακόμη και την παραίτησή του (!)

Τι λέει το Λιμενικό Ταμείο;

Σε επικοινωνία της Black Monday.gr με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλη Χριστοδούλου, έγινε σαφές πως ήδη έχουν προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, ώστε να χρηματοδοτηθεί η προσωρινή αποκατάσταση του λιμένα των Φανών.

Ήδη έχουν εξασφαλιστεί τα σχετικά κονδύλια και αναμένεται ο ανάδοχος να αναλάβει την προσωρινή αποκατάσταση του προβλήματος.

Παράλληλα, προωθούνται ενέργειες για την οριστική λύση του προβλήματος, με επαναπροσδιορισμό της θέσης του λιμένα, κατά τα όσα περιγράφονται σε σχετική μελέτη. Έργο, που  εκτιμάται πως θα κοστίσει 4,5 εκ. ευρώ και θα είναι χρηματοδοτούμενο.

ΦΑΝΕΣ ΛΙΜΑΝΑΚΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published.