Οι Αιμοδότες Ρόδου προσφέρουν και με δωρεά μυελού των οστών!

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», έπειτα από την τροποποίηση του καταστατικού με πρωτοβουλία  του προέδρου κυρίου Φιλήμονα Νικολάου, βάζοντας και την εθελοντική προσφορά ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ και όχι μόνο την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.  Έχει πραγματοποιήσει αρκετές εξορμήσεις σε διάστημα δύο μηνών, καταχωρώντας  στον ΕΟΜ 607  ΔΟΤΕΣ. Η συνεργασία μας είναι με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και με τον ΚΕΔΜΟΠ ΠΑΤΡΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι δότες γινόμαστε μόνο με λίγο σάλιο και αν βρεθούμε συμβατοί δίνουμε μόνο λίγη ποσότητα αίματος και όχι Μυελό όπως γινόταν παλαιότερα.

Η εξορμήσεις για Δότες που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, για τη στήριξη της εικοσάχρονης, αλλά και όσων χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ,ήταν πάνω από 490 δείγματα . Η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν πολύ μεγαλύτερη , παρόλο που δεν κατάφεραν να γίνουν Δότες αρκετοί λόγο ηλικίας αλλά και χρόνιων προβλημάτων υγείας. Εκεί καταλαβαίνεις και την ανθρώπινη προσφορά στον συνάνθρωπο σου. Ευχαριστούμε για τη στήριξη τους σε όλο αυτό, το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, τον σύλλογο Ροδαυγή, τον σύλλογο Φλόγα, τον Ερυθρό Σταυρό καθώς και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν , αλλά περισσότερο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση του.

Όποιος θέλει να γίνει Δότης θα μας βρει στα γραφεία μας , εντός του Γ.Ν.Ρ στο ισόγειο απέναντι από το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης καθημερινά , από τις 8:30 έως τις 13:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.