ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σύσκεψη  στο  Υπουργείο  Περιβάλλοντος   πραγματοποιήθηκε   στις  27-1-2016  στην   Αθήνα για το έργο Πράσινες Κοινότητες. Στη  συνάντηση  έλαβαν  μέρος  Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των επτά Δήμων   στους  οποίους  είχε  εγκριθεί  το  πρόγραμμα. Το πρόγραμμα εχει ακυρωθεί και ετοιμάζεται νέα προκήρυξη για να υποβληθούν νέες προτάσεις στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση αυτή ήταν συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης που έγινε στις 20-1-2016. Τον Δήμο Νισύρου  εκπροσώπησε ο Γιώργος Φώτης.

Στις  συναντήσεις  αυτές εξετάστηκαν διεξοδικά τα προβλήματα τόσο της χρηματοδότησης  όσο και των τεχνικών προβλημάτων υλοποίησης του προγράμματος.

Η νέα προγραμματική σύμβαση (νεο ΕΣΠΑ) έχει διαφορετικούς στόχους σε σχέση με το  παλαιό ΕΣΠΑ και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή γιά την υλοποίηση του νέου προγράμματος.

Στην  σύσκεψη  αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες να γίνει συναντηση με τους Υπουργούς κ.κ.  Φλαμπουράρη και Σκουρλέτη, ενώ ο κ. Τσιτώνης για  μιά ακόμα φορά επιβεβαίωσε  την επιθυμία υλοποίησης του προγράμματος. Αναγνώρισε την σπουδαιότητα του έργου και  την δουλειά που έχει γίνει για να έχουμε ενα πρόγραμμα σύντομα υλοποιήσιμο.

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά κάνουν ότι είναι δυνατόν γιά να υλοποιηθεί το  πρόγραμμα  αυτό. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις με  τον Υπουργό όσο και στελέχη του Υπουργείου, ενώ στην διαρκή επιτροπή που σχηματίστηκε ο κ. Φώτης συμμετέχει ενεργά σε εβδομαδιαία  βάση.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Ημερίδα για την Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων

Ο Δήμος Νισυρίων συμμετείχε στην Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» που διοργάνωσε το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ) – Ελληνικό παράρτημα του Διεθνούς Δικτύου Ενεργειακής Αξιοποίησης του Πανεπιστημίου Columbia – EarthEngineering Center – σε συνεργασία με το ΕΜΠ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα τελετών του ΕΜΠ (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου). Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν διεθνείς και Ελληνικές καλές πρακτικές και εμπειρίες σε σχέση με την ολοκληρωμένη και αειφόρο διαχείριση αποβλήτων. Παρουσιάσεις έκαναν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και δόθηκε η δυνατότητα να γίνει διάλογος για το μέλλον της  Διαχείρισης των Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Ο Δήμος Νισυρίων συμμετείχε στην παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και στη παρουσίαση της αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Η παρουσίαση έγινε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2106 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, από το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο Δήμος Νισυρίων συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, παρουσιάστηκε «Το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου». Η ημερίδα έγινε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης έχει εκπονηθεί και αναπτυχθεί με τη συμβολή και υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και περιλαμβάνει έρευνα κι ανάλυση στοιχείων, στρατηγική μάρκετινγκ τουριστικών προϊόντων της περιφέρειας, σχεδιασμό της ανταγωνιστικής ταυτότητας, πλάνο επικοινωνίας καθώς και τον οδικό χάρτη τουριστικής, ανάπτυξης τριετίας. Επιπλέον, προδιαγράφει και το άμεσο σχέδιο ενεργειών προβολής για το 2016, ως μια δυναμική πλατφόρμα η οποία θα εξελίσσεται με τη συνδρομή των τοπικών αρχών και φορέων των νησιών, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νησιού — προορισμού.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και μια δεύτερη ενότητα «κλειστής συζήτησης» αποκλειστικά με τους εκπροσώπους και φορείς των νησιών μας. Στόχος της ήταν η ανάλυση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του τουρισμού και η συζήτηση επί των αναγκών εξέλιξης για τα επόμενα έτη ανά νησί και την μέθοδο συνεργασίας που θα ακολουθηθεί για  την αναλυτική εξειδίκευση του πλάνου ανά νησί – προορισμό.

Σε όλες αυτές τις ημςερίδες ο Δήμος Νισυρίων εκπροσωπήθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου κ. Οδυσσέα Σακελλαρίδη.

Αποπεράτωση 1ης Φάσης Τσιμεντόστρωσης Αγροτικού Δρόμου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση τσιμεντόστρωσης του δρόμου από το Παλαιόκαστρο στο Ηφαίστειο. Ο δρόμος χρησιμοποιείται από πολλούς ιδιοκτήτες οικίσκων στην περιοχή, επισκεπτών, γεωργών και κτηνοτρόφων. Το συνεργείο του δήμου κατόρθωσε σε μικρό χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει τις διαδικασίες τσιμεντόστρωσης 800 μέτρων. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τα σημεία του δρόμου που η διάβαση τους γινόταν αδύνατη μετά από τις πρώτες βροχές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται επιχωματώσεις κάθε χρόνο με μεγάλο κόστος για το Δήμο. Ο Δήμος Νισυρίων ευχαριστεί την εταιρεία εξόρυξης ελαφρόπετρας ΛΑΒΑ Α.Ε, η οποία παρείχε δωρεάν όλο το τσιμέντο που χρησιμοποιήθηκε.

Το έργο τσιμεντρόστωσης άλλων σημείων αναμένεται να συνεχιστεί μετά τον Μάιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.