Οι «8» της Καλύμνου, που ταρακούνησαν το Βερολίνο!

KCE 4Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο μαθητικής εικονικής επιχείρησης απονεμήθηκε στους 8 μαθητές της Καλύμνου που κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Βερολίνο, εκεί όπου διοργανώθηκε ο παγκόσμιος διαγωνισμός. Οι 8 μαθητές της Καλύμνου, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια τους και μία εθελόντρια, κατάφεραν να μαγνητίσουν τα βλέμματα και να «ταρακουνήσουν» την Ευρώπη του Βερολίνου!

Ο Νικήτας Μαρίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της μαθητικής εικονικής επιχείρησης με την επωνυμία KCE, η Μαρία Σαρούκου Διευθύντρια Οικονομικών, η Λουκία Μαλλιά Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Πληροφοριακών Συστημάτων, η Αγγελική Χατζησμάλη Διευθύντρια Διοίκησης, η Κατερίνα Κουτρούλλη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, η Άννα Μαμουζέλου Διευθύντρια Παραγωγής, η Μαρία Παπαμιχαήλ Διευθύντρια Πωλήσεων και η Ελένη Μάγκου Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Νότα Φράγκου και την Μαρία Τρικοίλη, εθελόντρια υπάλληλο της Τραπέζης Πειραιώς, κατάφεραν να … αναρριχηθούν στην κορυφή της Ελλάδος και να «ξεσηκώσουν» το Βερολίνο Εκεί όπου έδειξαν ότι η Ελλάδα, η Κάλυμνος, μπορεί να νικήσει όλη την Ευρώπη!

Οι μαθητές της Α’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου της Καλύμνου, αποφάσισαν για πρώτη φορά, μετά και τις παροτρύνσεις της καθηγήτριας τους, να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό που αφορά στο πρόγραμμα μαθητική εικονική επιχείρηση και πραγματοποιείται εδώ και 9 χρόνια στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων), που είναι μέλος του Παγκόσμιου Θεσμού Junior Achievement Worldwide.

KCE 3Στο πρώτο διαγωνιστικό μέρος που αφορούσε στις εμπορικές εκθέσεις και έλαβε χώρα στο «The Mall», η ομάδα της Καλύμνου έλαβε το 2ο βραβείο καλύτερου περιπτέρου. Στο δεύτερο διαγωνιστικό μέρος που αφορούσε στο επιχειρηματικό σχέδιο, οι μαθητές – επιχειρηματίες, κατέθεσαν 46 σελίδες και προκρίθηκαν στους 15 από τους 96 που συμμετείχαν. Αμέσως μετά στον τελικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Deree, κατάφεραν να αποσπάσουν το 1ο βραβείο μαθητικής εικονικής επιχείρησης και να λάβουν και το βραβείο νεοφυούς επιχείρησης. Έτσι, έλαβαν και το εισιτήριο να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Βερολίνο, εκεί όπου συναντήθηκαν όλοι οι μαθητές της Ευρώπης, ενώ όλα τα μέλη της ομάδας κέρδισαν και 100% υποτροφία για να σπουδάσουν στο Deree.

KCE 6Οι Καλύμνιοι, έσπασαν όλα τα κοντέρ, έλαβαν συγχαρητήρια και επαίνους, δέχτηκαν χαρακτηρισμούς όπως ότι η πρότασή τους, μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Καλύμνου, αλλά και της χώρας, ενώ άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τη μαθητική τους εταιρία KCE, η οποία παρέχει ενημέρωση σε αναρριχητές και μη που θέλουν να επισκεφτούν το νησί, ενώ διαφημίζει και επιχειρήσεις, θα τη βρείτε στο διαδίκτυο στο www.kalymnosclimbing-esc.gr και στο FB «KCE». Καλή περιήγηση…

Το Black Monday.gr, από τη δική του πλευρά, συγχαίρει τους μικρούς μαθητές με το μεγάλο ταλέντο!

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.