Από τις 07.00 το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015, έχουν αρχίσει να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, οι ψηφοφόροι, προκειμένου να αναδείξουν σήμερα το βράδυ τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Σοβαρά προβλήματα – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Black Monday.gr – δεν έχουν προκύψει, εάν και αρκετά μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν έχουν προσέλθει σε εκλογικά τμήματα. 

Η απουσία των μελών από τις εφορευτικές επιτροπές, δεν φέρεται να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, ύστερα και από την προσπάθεια που καταβάλλεται από εκείνους που έχουν παρουσιαστεί. Η απουσία τους δε, φέρεται να οφείλεται στη μη ορθή ειδοποίησή τους, λόγω κυρίως λανθασμένων διευθύνσεων κατοικίας.

Η παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων των κομμάτων στα εκλογικά τμήματα είναι ιδιαίτερα μειωμένη, ειδικά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές , ενώ μεγάλη είναι και η προσέλευση των ψηφοφόρων που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ήδη εκτιμάται ότι έχει προσέλθει στις κάλπες ένα 10 – 15 % των ψηφοφόρων, παρότι είναι μόλις 11 το πρωί.

Σε εκλογικό τμήμα γυμνασίου της Ρόδου πάντως, φέρεται – βάσει των πληροφοριών – να εκδηλώθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιάς (βραχυκύκλωμα) σε φως της οροφής της αίθουσας. Άμεση ήταν η επέμβαση ηλεκτρολόγου, προκειμένου να μην υπάρχει καμία ανησυχία, αλλά και να συνεχιστεί ομαλά η διεξαγωγή της ψηφοφορίας. 

Πηγή: Black Monday.gr 

Leave a Reply

Your email address will not be published.