ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι άξιο απορίας από πότε ένας δήμαρχος που στο νησί του ως ευλογία λειτουργεί πύλη εισόδου-εξόδου, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως άτομο με έλλειψη εθνικής ευαισθησίας!!! Αλήθεια, αναρωτιόμαστε: είναι λιγότερο πατριώτες και θέτουν σε εθνικό κίνδυνο τον τόπο τους οι δήμαρχοι που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών τους, προσπαθώντας να τα αναζωογονήσουν αναπτυξιακά και να αποφύγουν το μαρασμό;

Όπως αναφέρεται από ανώνυμο αποστολέα-αρθρογράφο σε τοπική εφημερίδα της Δωδεκανήσου, η υποδοχή του πρώτου πλοίου από την Τουρκία, που προσέγγισε το λιμάνι της Αγίας-Μαρίνας έγινε με τυμπανοκρουσίες, παρουσία της τοπικής Φιλαρμονικής και μάλιστα όλη αυτή η υποδοχή για ένα καΐκι με 50 περίπου επιβάτες!!!

Ως Δημοτική αρχή, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συντοπίτες μας, αλλά και αυτούς που κρύβονται πίσω από «ανωνυμίες» πως αισθανόμαστε υπερηφάνεια που οι κοπιώδεις προσπάθειες μας για τη λειτουργία της Πύλης εισόδου-εξόδου τελεσφόρησαν και αυτή ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρσι και επαναλειτουργεί και φέτος, παρά τις καταγγελίες από αυτούς, των οποίων τα συμφέροντα θύγονται. Η προσέγγιση στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας γίνεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από το καταμαράν “KARTEPE”, χωρητικότητας 430 θέσεων των ακτοπλοϊκών γραμμών “YESIL  MARMARIS LINES”, το οποίο εκτελεί μη επιδοτούμενα  δρομολόγια και μάλιστα με φθηνά εισιτήρια. Φιλοδοξία μας αποτελεί  η  ολοένα αύξηση των δρομολογίων.

Στην άφιξη του πρώτου καταμαράν για τη φετινή σεζόν στο λιμάνι του νησιού μας παραβρεθήκαν, χωρίς τη συνοδεία φιλαρμονικής, ο Δήμαρχος και μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος σε μια μικρή και σεμνή τελετή, όπως συνηθίζεται να γίνεται σε όλα τα λιμάνια που διαθέτουν Πύλη εισόδου-εξόδου, κατά το πρώτο δρομολόγιο.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση που μέσω αυτής της δυνατότητας, ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας, τουριστικής ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης των επιχειρηματιών του νησιού μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάδειξη του εθνικού, ιστορικού και φυσικού μας πλούτου και την τουριστική προβολή του νησιού μας.

Ως Δημοτική Αρχή, επιθυμούμε και επιδιώκουμε την προσέγγιση όλων των σκαφών που συμβάλλουν στην τουριστική και οικονομική άνθηση του τόπου μας, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως στο νησί μας χώρο δεν έχουν τα Μονοπώλια!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.