Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κω με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναφορικά με το θέμα της Μαρίνας Κω. Ο κ. Κυρίτσης αρχικά ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ.Πιτσιόρλα, αλλά και για τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί για να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα του Δήμου και των πολιτών του νησιού. Επεσήμανε ότι πρέπει να αναδειχθεί η ενότητα ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Αργότερα, οι επικεφαλής προχώρησαν σε δηλώσεις για το θέμα. Ο Γ. Κυρίτσης μας ανακοίνωσε για την απόφαση του ΣτΕ (δεν έχει ακόμη συνταχθεί επίσημα), στο οποίο είχε προσφύγει τόσο ο Δήμος Κω όσο και οι πολίτες για να ακυρωθεί, η οποία σύμφωνα με τον Νομικό Σύμβουλο ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η Μαρίνα της Κω βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς με σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να διεκδικήσει νομικά, να μην αλλαχθεί το καθεστώς αυτό. Ο Δήμαρχος απήυθυνε έκκληση στους πολίτες να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια που θα ξεκινήσει άμεσα. Αν και τα χέρια μας είναι κοντά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα γίνει σκληρή μάχη.. Στόχος είναι η νομική ενίσχυση της Μαρίνας, ώστε να διεκδικήσει τα όσα δικαιούται και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του νησιού.

Τέλος,  έγινε αναφορά στο γεγονός ότι ο Δήμος Κω δεν προτίθεται να πληρώνει δάνειο για κάτι που δεν του ανήκει (ο Δήμος Κω έχει πάρει δάνειο ύψους 3.000.000 ευρώ, από το οποίο έχει αποπληρώσει το 2.000.000 ευρώ) και μάλιστα χωρίς να έχει πηγή για τις δόσεις του.

Δείτε σχετικές δηλώσεις εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.