Προς τους «συνήθεις ύποπτους» ανέργους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους Μηχανικούς.

dimopsifisma_psifodeltioΔεχόμαστε μια διαχρονική άγρια επίθεση στα δικαιώματα μας, εργασιακά, ασφαλιστικά, επαγγελματικά. Τι να απαριθμήσουμε;

  1. Ανεργία, υποαπασχόληση, μετανάστευση.
  2. Πτώση κατά 95% από το 2008, της οικοδομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.
  3. Μείωση μισθών και συντάξεων που αγγίζουν το 40%.
  4. Ταυτόχρονη αύξηση των φορολογικών συντελεστών που μειώνουν ακόμα παραπέρα το κουτσουρεμένο εισόδημα.
  5. Ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ταμεία, μέχρι και τριπλασιασμός στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονη μείωση των παροχών.
  6. Εξίσωση των ΤΕΙ και των κολλεγίων με τα πολυτεχνεία, δυο κύκλοι σπουδών, εξετάσεις πιστοποίησης και αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.
  7. Απελευθέρωση του επαγγέλματος.
  8. Κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, σχέδια ΜΗΚΙΕ, νομοθεσία για τα έργα κλπ, κλπ.

Είχαμε την καπιταλιστική ανάπτυξη, προκοπή δεν είδαμε και όσοι κάτι κατάφεραν το σύστημα το πήρε πίσω. Περιμέναμε την ανάπτυξη   μέσα από μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, ήρθε για τις μεγάλες εταιρείες για εμάς τίποτα. Ποια η προοπτική;

 Και του Χότζα ο γάιδαρος μόλις έμαθε να μη τρώει ψώφησε.

Συνήθως σαν Μηχανικοί ψάχνουμε την αιτία. Τι φταίει, ποιος φταίει άραγε; Φταίει η κακή μας τύχη; ή οι πολιτικές της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων που στο κέντρο τους έχουν την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των δικών μας αναγκών;

Στο Δημοψήφισμα της Κυριακής μπαίνει ένα πλασματικό δίλημμα. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. των 9 περίπου δις.  Καμία αναφορά στο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των 8 περίπου δις, ούτε στο νεότερο των 29,1 δις.

Σε όλα αυτά τα μνημόνια, μηδενός εξαιρουμένου, εξακολουθεί να εμπεριέχεται η συνέχιση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων, η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος και μια σειρά άλλα βάρβαρα μέτρα, συμπληρωματικά αυτών που ήδη έχουν παρθεί, και τα οποία  θα φορτωθούν πάλι   στις δικές μας πλάτες, στους «συνήθεις υπόπτους».

Το κάλπικο δίλλημα του δημοψηφίσματος δεν δίνει τη δυνατότητα έκφρασης άποψης για το μνημόνιο με την υπογραφή του πρωθυπουργού κου Τσίπρα, των 8 περίπου δίς.

Το ΟΧΙ στο μνημόνιο Γιούνκερ, θα εκληφθεί σαν ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα, την διαπραγμάτευση  και άμεση υπογραφή του οποίου διαφημίζει η κυβέρνηση, αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

Με το αποπροσανατολιστικό ερώτημα θέλουν  να μας καταστήσουν συνένοχους του διαχρονικού εγκλήματος της παραπέρα βίαιης φτωχοποίησης μας. Με την διαδικασία των διαπραγματεύσεων και την αναγνώριση του χρέους βγάζουν λάδι την   ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, στο DNA της οποίας είναι η λεγόμενη πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς, η ανταγωνιστικότητα για την κερδοφορία  των επιχειρηματικών ομίλων.

  Για να μη γίνουμε αυτόχειρες, να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ  τα κάλπικα διλήμματα με τα  ΝΑΙ και τα ΟΧΙ τους,  με ένα ξεκάθαρο:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ρόδος 4-7-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.