Χαρά και τιμή νιώθει ο υπ. Πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, που θα βρίσκεται την Κυριακή στη Ρόδο και στη Σύμη για να τιμήσει, μαζί με τους Δωδεκανήσιους, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ο κ. Τζιτζικώστας, λίγες ώρες πριν την άφιξή του στα Δωδεκάνησα, μίλησε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα www.BlackMonday.gr και στην Άννα Σαρρή, κάνοντας ειδική αναφορά στον ιερό συμβολισμό της Κυριακής, ημέρα κατά την οποία τιμάται η Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣυνέντευξη στην Άννα Σαρρή

Εκδότρια – Δημοσιογράφος

Ο υπ. Πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρεται στο κόμμα που οραματίζεται και θα κάνει πράξη, ξεκαθαρίζει πως θα φύγουμε από τη λογική της επετηρίδας, πως η ΝΔ θα μιλήσει ξανά στην κοινωνία, αλλάζοντας άμεσα και ριζικά, ενώ καθιστά σαφές ότι, δημιουργείται μία νέα συλλογικότητα με σχέση κόμματος – κοινωνίας, χωρίς μεσάζοντες. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μας καλεί να διερωτηθούμε γιατί δέχεται την περισσότερη «λάσπη» από όλους τους υποψηφίους και χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ σάπιο φρούτο που απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία. Δεσμεύεται για ανανέωση σε ιδέες, προτάσεις, αλλά και πρόσωπα, αφού – όπως αναγνωρίζει – οι πολίτες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τους ίδιους και τους ίδιους…

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Τολμάμε, Αλλάζουμε, Ελπίζουμε».

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣΟ 37χρονος Μακεδόνας, που διεκδικεί δυναμικά την προεδρία της ΝΔ, δεν ξεχνά να αναφερθεί στην Κω και στο μεταναστευτικό, καθώς και στο πολύπαθο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Σε ότι αφορά στο ΦΠΑ αναφέρει ότι, «Αντί να αυξήσουμε τους μειωμένους συντελεστές, οι οποίοι δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά αντιστάθμισμα, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέους πόρους και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», ενώ για το ζήτημα των μεταναστών, που ταλανίζει τα νησιά της Δωδεκανήσου και ιδιαιτέρως την Κω, διαμηνύει πως, «θα ήταν πολιτικώς ορθότερο και πιο αποτελεσματικό να επεκτείνει την αρμοδιότητά της η Frontex και στο θαλάσσιο χώρο, με ενίσχυσή της σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, δεδομένου ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λίγες ώρες πριν φτάσει στα Δωδεκάνησα, μιλάει στο Black Monday.gr 

-Στις 22 Νοεμβρίου 2015, στελέχη, μέλη, φίλοι της ΝΔ, εκλέγουν το νέο Πρόεδρό τους. Πόσο κρίσιμη είναι αυτή η απόφαση για τη ΝΔ και την Ελλάδα; Με ποια κριτήρια εκτιμάται ότι θα πρέπει να γίνει αυτή η επιλογή;

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ«Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ικανή να ξαναμιλήσει στην κοινωνία μόνο αν την πείσει πως μπορεί να αλλάξει άμεσα και ριζικά τη νοοτροπία, τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της, ακόμη και να αλλάξει και σε πρόσωπα. Από την άλλη, μια παράταξη στάσιμη, φοβική και σε μια αέναη μεταβατικότητα, δε μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική στο ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από όλα αποτελεί το καλύτερο άλλοθι της αποτυχημένης διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Και πραγματικά όσοι λένε πως “υπάρχει χρόνος” τους απαντώ, πως χρόνος δεν υπάρχει. Το φρούτο του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαπίσει και μαζί απειλεί να σαπίσει όλη την κοινωνία».

-Τι διαφορετικό, τι ξεχωριστό έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και οι πολίτες θα πρέπει να τον επιλέξουν, να τον εμπιστευτούν; 

«Εδώ δεν πρόκειται απλώς και μόνο για μια αλλαγή προσώπων. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας νέας συλλογικότητας, ενός νέου τρόπου αντίληψης για μια σχέση κόμματος-κοινωνίας “χωρίς μεσάζοντες”. Αδιαμεσολάβητα. Δε σας κάνει εντύπωση που έχω δεχτεί την περισσότερη «λάσπη» από όλους τους υποψήφιους;».

-Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, έρχεστε στη Ρόδο. Πρόκειται για μία ξεχωριστή μέρα για τα Δωδεκάνησα και την ακριτική Σύμη. Τιμάται ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και πλήθος κόσμου συρρέει από όλο τον κόσμο για να τον προσκυνήσει. Είναι μία ιερή μέρα, αλλά και ιδιαίτερα δύσκολη σε ότι αφορά στην πραγματοποίηση πολιτικών περιοδειών. Ποιος ξεχωριστός συμβολισμός σας έκανε να την επιλέξετε;

12091241_10153075855277703_5672640107243454067_o«Δύσκολη; Μα τι λέτε; Είναι χαρά και τιμή για μένα να είμαι την Κυριακή μαζί σας. Για αυτό ακριβώς επέλεξα αυτήν την ημέρα. Για να τιμήσουμε μαζί τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και συμβολικά να δώσουμε τις μάχες της επόμενης μέρα».

-Η επόμενη μέρα στη ΝΔ, με πρόεδρο εσάς, πως θα διαμορφωθεί; Θα υπάρξει αξιοκρατία; Θα δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους; Ποια θα είναι η ΝΔ;

«Πρέπει να φύγουμε από τη λογική της επετηρίδας. 

 Η ανανέωση δεν αφορά μονάχα ιδέες και προτάσεις, αφορά και πρόσωπα. Οφείλουμε επιτέλους να ακούσουμε τους πολίτες που έχουν βαρεθεί να βλέπουν «τους ίδιους και τους ίδιους». Για ένα κόμμα ένα νέο κόμμα που θα έχει ως πυρήνα τους φίλους και τα μέλη, για ένα κόμμα ανοιχτό σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία όλων των προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Για ένα κόμμα δημοκρατικό, που θα αναδεικνύει νέα πρόσωπα και το 50% των υποψήφιων βουλευτών θα εκλέγεται από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών. Για ένα κόμμα απολύτως συμμετοχικό όπου η στρατηγική θα χαράσσεται από τη βάση των μελών και φίλων, με εσωτερικά δημοψηφίσματα για τα κρίσιμα ζητήματα, όπως γίνεται άλλωστε στα μεγάλα, σύγχρονα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Αυτή τη Νέα Δημοκρατία οραματίζομαι, αυτή τη Νέα Δημοκρατία θα κάνω πράξη».

-Σε ότι αφορά στα Δωδεκάνησα, σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και πως θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, για το οποίο υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση κυρίως στην Κω. 

«Το ζήτημα είναι τι κράτος θέλουμε.

Αντί να αυξήσουμε τους μειωμένους συντελεστές, οι οποίοι δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά αντιστάθμισμα, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέους πόρους και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Χρειάζεται να αντιμετωπιστεί ο τουρισμός, στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής, απαλλαγμένης από τις πολιτικές εξελίξεις. 

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔΗ λύση στο προσφυγικό πρόβλημα όμως, οφείλει να είναι ευρωπαϊκή κι όχι ελληνική και βεβαίως πρέπει να μη θίγει τα εθνικά κεκτημένα, την εθνική κυριαρχία οποιουδήποτε κράτους και να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο είμαι βέβαιος γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Γιούνκερ και το οποίο αρνείται να επικυρώσει η Τουρκία ως σύμβαση του ΟΗΕ.

Αντί λοιπόν να γίνονται προτάσεις περί… συνδιαχείρισης, δε θα ήταν πολιτικώς ορθότερο και πιο αποτελεσματικό να επεκτείνει την αρμοδιότητά της η Frontex και στο θαλάσσιο χώρο, με ενίσχυσή της σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, δεδομένου ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αυτή δε θα ήταν μια λύση στην κατεύθυνση της «ευρωπαϊκά οργανωμένης ακτοφυλακής», σε αντιδιαστολή με λαϊκισμούς του τύπου «κοινές ελληνοτουρικές περιπολίες», που μπορεί να υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες; Εξάλλου, ο ελληνικός λαός έχει δείξει μεγάλη αυταπάρνηση στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ακόμη και μετά λίγα μέσα που διαθέτει».

-Μία φράση, μία λέξη, ένα μήνυμα, μία αρχή, μπορεί να εκφράσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα και ποια είναι αυτή;

«Τολμάμε, Αλλάζουμε, Ελπίζουμε».

Πηγή: www.blackmonday.gr

Διαβάστε ακόμη:

Σε Ρόδο και Σύμη την Κυριακή ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Leave a Reply

Your email address will not be published.