Ο Νίκος Γεωργιάδης γράφει:

Ο Έλληνας καλλιτέχνης σε λίγες μέρες ξεκινάει γυρίσματα για ελληνική κινηματογραφική παραγωγή -που θα είναι ουσιαστικά η εγχώρια εκδοχή του υπερ-επιτυχημένου Hangover- μαζί με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Τόνια Σωτηροπούλου. Τι σχέση όμως έχει ο NiVo, όπως τον αποκαλούν, με τους θρυλικούς Pink Floyd και πως το διάσημο συγκρότημα συνδέεται στενά με τα Δωδεκάνησα; 

«Σε ένα απ’ τα ταξίδια μου στην Αμερική, όντας καλεσμένος σε Music Conference στο Μαϊάμι, είχα την ιδιαίτερη τιμή να λάβω πρόσκληση από μια πολύ γνωστή για τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα δημοπρασία, την γνωστή στις Η.Π.Α., την «WarChildAuction» στην Ν. Υόρκη. Εκεί άκουσα Live την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Matthew Gilmour. Ο γιος του θρύλου του Rock & Roll, τον οποίο γνώρισα παλαιότερα μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του, μέσω του κοινού μας φίλου, δικηγόρου, Γιάννη Κοκκινογένη κάποιο καλοκαίρι στη Λίνδο της Ρόδου. Η μητέρα του, Ginger Gilmour, μου είχε πει κάποια στιγμή σχετικά με την ενασχόληση του γιου της επαγγελματικά με την μουσική και το τεράστιο βάρος του ονόματος Gilmour στις πλάτες του ότι, “μπορεί με τον David πλέον να ζούμε χωριστά, αλλά σίγουρα και οι δύο είμαστε πολύ περήφανοι για την επιλογή του γιού μας. Πίστεψε με, τα μουσικά ακούσματα του γιού μου, μου θυμίζουν την αρχή της καριέρας του David”. Αναμφισβήτητα, αυτό που άκουσα εκείνο το βράδυ μου θύμισε τα λόγια της αξιόλογης μητέρας του, διότι πράγματι έμοιαζε πάρα πολύ ακουστικά μ’ αυτό που έχω ακούσει απ’ τους Floyd. Το ίδιο βράδυ μετά την παρουσίαση, βρεθήκαμε σε γνωστό Hotel Bar και συζητήσαμε για το πρώτο του δισκογραφικό βήμα, για το βιβλίο που έχει πρόσφατα εκδώσει η μητέρα του αλλά και για την αγάπη που τρέφει η οικογένεια του για τη Ρόδο. Ο Matthew συνέχεια μου έλεγε ότι λατρεύει την Ελλάδα και από τότε που θυμάται τον εαυτό του περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την οικογένεια του στην Ρόδο. Ο καρπός του έρωτα των γονιών του σχετίζεται άμεσα με την Ελλάδα. Ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, ότι αρκετές επιτυχίες του David Gilmour είναι εμπνευσμένες από τα ελληνικά χρώματα, τα Ροδίτικα αρώματα και τα μαγευτικά τοπία του γνωστού νησιού. Μάλιστα, ανέφερε πως η Ρόδος είναι το κόσμημα της Μεσογείου και νιώθει ιδιαίτερα ευτυχισμένος που η οικογένεια του κράτησε ένα από τα σπίτια που είχαν και έτσι θα μπορεί και στο μέλλον να επισκέπτεται το νησί. Ο Matthew κυκλοφόρησε το πρώτο του καλλιτεχνικό άλμπουμ με τίτλο «The Grey» του οποίου παραγωγός είναι ο κ. Danny Johnson από τους Steppenwolf και του οποίου υπεύθυνος είναι ο γνωστός από την συνεργασία τους με τους Pink Floyd κ. James Guthrie. Από ότι φαίνεται ο νεαρός Gilmour, ακολουθεί τα χνάρια του θρύλου πατέρα του και προσωπικά του εύχομαι καλή επιτυχία. Νομίζω ότι πραγματικά του αξίζει.

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα του Matt, κ. Ginger Gilmour, πρώην μοντέλο, πρώην σύζυγος του θρύλου των Floyd, γνωστή γλύπτης και συγγραφέας, έχει εκδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Memoirs of the Bright Side of the Moon», το οποίο έλαβα από την ίδια προσωπικά. Αρχικά, η ονομασία του παραπέμπει στο πασίγνωστο άλμπουμ των Pink Floyd, όμως διαβάζοντας το καταλαβαίνεις ότι η ίδια αναλύει την ιστορία πάθους, αγάπης και έρωτα που έζησε με τον David η οποία όσο περίεργο και αν ακούγεται ξεκίνησε από τα παρασκήνια μιας συναυλίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan, όταν η ίδια ήταν φοιτήτρια. Το ταξίδι της περιπέτειας τους είναι ρομαντικό και ξεκινάει από τα ελληνικά νησιά, σε ένα παραδοσιακό χωριό της Ρόδου – τη Λίνδο, όπου μπορεί να συναντήσεις τους Mick Jagger (Rolling Stones), Paul και Linda McCartney. Αλήθεια! H ιστορία τους είναι βασισμένη στον έρωτα, στην αγάπη, στο πάθος για το τραγούδι και την μουσική αλλά και στο Rock & Roll. Αυτό το βιβλίο όχι μόνον σχετίζεται με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θρύλου των Floyd – Echoes, Dark Side of the Moon, Money, Wish you Were Here – αλλά αναλύει τον χωρισμό τους και το διαζύγιο τους και αναφέρεται στην διάλυση του συγκροτήματος των Floyd. Είναι μια περιπέτεια γεμάτη πάθος για την ζωή, αποτυπωμένη σε 653 σελίδες και εμπλουτισμένη με 140 αδημοσίευτες φωτογραφίες της Ginger, του David, των παιδιών τους και του συγκροτήματος, χωρισμένη σε 90 κεφάλαια στα οποία η κ. Gilmour αληθινά ανοίγει την καρδιά της. Η ίδια παραδέχεται και στηρίζει το παρακάτω… «I love my life, the good, the bad, the ugly; Accepting Life as it is and then making it special is my motto and that is what this book is really all about»».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.