«Η πραγματικότητα είναι ότι βρέθηκα εκτοπισμένος στην Ελλάδα, χωρίς κανένα ενδιαφέρον από κανένα άνθρωπο  του χώρου, χωρίς δισκογραφική εταιρία. Δεν ήξερα που να πάω, τι να κάνω«, αποκαλύπτει, μιλώντας στην Black Monday.gr, ο νέος και ταλαντούχος Γιώργος Περρής, που έρχεται στη Ρόδο, μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, σε μία μοναδική μουσική συναυλία στη Μεσαιωνική Τάφρο. Οι δύο τους, θα εμφανιστούν στη Ρόδο, στις 12 Αυγούστου 2016, με χορηγό επικοινωνίας την Black Monday.gr.

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΕΡΡΗΣ 1«Πάνω απ’ όλα, είναι αυτή η μοναδική στιγμή που ανταλλάσσεις συναισθήματα με το κοινό«, μας λέει ο κ. Περρής, θέλοντας να περιγράψει τι θα συμβεί στη μουσική βραδιά της Ρόδου. Ο ίδιος δε, σημειώνει, ερωτηθείς σχετικά, πως, «είμαστε μια χώρα που έχει βγάλει εξαιρετικά ταλέντα, ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τη μουσική», ενώ προσθέτει ότι, «και το πιο λαϊκό τραγούδι δεν είναι κακό, όσο γίνεται με αλήθεια και είναι αυθεντικό δεν είναι κακό. Το πρόβλημα είναι όταν το τραγούδι δεν είναι τυχαίο, δεν γίνεται απλά με σκοπό το κέρδος, την εφήμερη επιτυχία».

Ο Γιώργος Περρής, που έχει την τιμή να εμφανίζεται μαζί με το φίλο και συνεργάτη του Μάριο Φραγκούλη, μιλώντας για τον ίδιο και τη φυγή του στο εξωτερικό, εξηγεί πως, «είμαι σαν ένα καράβι που φεύγει από το μέρος που είναι, ταξιδεύει παντού, αλλά πάντα επιστρέφει στο λιμάνι του».

Ολόκληρη η συνέντευξή του στην Black Monday.gr


 

-Τι να περιμένει το κοινό της Ρόδου από τη μουσική παράσταση;

«Το κοινό της Ρόδου μπορεί να περιμένει μία συναυλία γεμάτη από πολύ όμορφα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει. Τραγούδια από τις δεκαετίες του 90 και 80, γιατί αυτό επιλέξαμε με τον Μάριο να συμπεριλάβουμε στην «Κιβωτό» μας, δηλαδή τα δικά μας πιο πολύτιμα τραγούδια από αυτές τις δύο δεκαετίες. Τραγούδια όπου έχουν γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Λένα Μιχαλακοπούλου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, η Ελένη Καραΐνδρου και φυσικά ο Μάνος Χατζηδάκης, αλλά και πολλοί νεότεροι όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι σημαντικοί δημιουργοί. Με τη διαφορά ότι όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την «Κιβωτό» τα γνωστά αυτά σόλο τραγούδια να τα μετατρέψουμε σε ντουέτα, τα μετατρέψαμε σε μορφή για δύο φωνές».

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΕΡΡΗΣ-Πως αισθάνεστε που θα συνεργαστείτε ξανά με τον Μάριο Φραγκούλη;

«Στο ξεκίνημα της καριέρας μου, στα 22 μου χρόνια, ο Μάριος με πήρε μαζί του στην πρώτη περιοδεία που κάναμε τότε. Με έχει στηρίξει και βοηθήσει πολύ. Από τότε γίναμε φίλοι πολύ και συνεργαστήκαμε πολλές φορές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οπότε αυτή η συνεργασία αυτή τη φορά, είναι ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και ήταν κάτι που το θέλαμε και το περιμέναμε και οι δύο να συμβεί. Έγινε με πάρα πολύ κόπο, γιατί πως να επιλέξεις από αυτά τα τραγούδια μόνο 12 με 13 και να τα κάνεις ντουέτα. Η συνεργασία αυτή ήρθε πολύ αβίαστα και φυσικά».

-Τι καθιστά για σας μία παράσταση ξεχωριστή;

«Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από το πόσο προετοιμασμένος είσαι, πόσο ιδρώτα έχεις ρίξει, γιατί μια συναυλία δεν είναι απλά ανοίγω το στόμα μου και τραγουδάω. Έχει πολλούς μήνες προετοιμασίας, σκληρής δουλειάς από πολλούς τομείς και φυσικά τη δική σου προσωπική προετοιμασία πάνω στα τραγούδια, τις νότες, τις λέξεις. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι πολλοί παράγοντες που κάνουν τη συναυλία μαγική. Πάνω από όλα είναι αυτή η μοναδική στιγμή που ανταλλάσσεις συναισθήματα με το κοινό. Το κοινό τα δέχεται και εσύ τα παίρνεις πίσω, είναι μία κυκλική διαδικασία. Αυτό είναι αγάπη, στήριξη, γενικά ένα μαγικό πράγμα όταν συμβαίνει».

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΕΡΡΗΣ ΚΙΒΩΤΟΣ-Πως κρίνετε τη μουσική παιδεία της Ελλάδας;

«Καταρχάς νομίζω ότι παρά είμαι νέος και πολύ μικρός για να την κρίνω. Ωστόσο, αν κρίνω από τους καλλιτέχνες που έχει βγάλει η χώρα μας, από τους πιο παλιούς μέχρι και τους πιο νέους, από τον Μάνο Χατζηδάκη μέχρι και παιδιά όπως ο Θέμης Καραπουρατίδης και ακόμα πιο νέα παιδιά που βλέπω. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είμαστε μια χώρα που έχει βγάλει εξαιρετικά ταλέντα, ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τη μουσική. Ευτυχώς, υπάρχει και ένα κοινό που διψάει γι’ αυτή τη μουσική, που σημαίνει ότι κατά βάθος η χώρα μας, ως λαός, αγαπάει το καλό τραγούδι, τη καλή μουσική, την ουσία. Εξάλλου και το πιο λαϊκό τραγούδι δεν είναι κακό, όσο γίνεται με αλήθεια και είναι αυθεντικό δεν είναι κακό. Το πρόβλημα είναι όταν το τραγούδι δεν είναι τυχαίο, δεν γίνεται απλά με σκοπό το κέρδος, την εφήμερη επιτυχία. Εκεί υπάρχει πρόβλημα».

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας μουσικά σχέδια;

«Αρχικά, αυτή τη στιγμή δουλεύω τον επόμενο δίσκο στα αγγλικά που θα κυκλοφορήσει σε πάρα πολλές χώρες του χρόνου την άνοιξη. Είμαι πολύ τυχερός, γιατί ηχογραφούμε στο Λος Άντζελες με πολλούς σημαντικούς παραγωγούς και δημιουργούς, ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως η Celine Dion, η Sia. Από την άλλη, είμαι πολύ χαρούμενος που θα κάνω πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, στην Αμερική, στη Ρωσία, στον Καναδά. Φυσικά κάποια στιγμή ελπίζω να επιστρέψω στην Ελλάδα να κάνω κάποιες παραστάσεις ακόμα».

– Πως πήρατε την απόφαση να εγκαταλείψετε την Ελλάδα για την Αμερική; Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο μιας επιστροφής;

«Αυτό που λέω πάντα για μένα είναι πως είμαι σαν ένα καράβι που φεύγει από το μέρος που είναι ταξιδεύει παντού, αλλά πάντα επιστρέφει στο λιμάνι του. Εγώ έφυγα μεν, αλλά είναι σαν να μην έφυγα είμαι πάντα εδώ.  Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες, δημιουργούς, μουσικούς και νέους τραγουδιστές, νομίζω λοιπόν ότι από εκεί που είμαι ως πρεσβευτής της χώρας μου μπορώ να προσφέρω περισσότερα και αυτή είναι η υποχρέωση προς το δικό μου μέρος. Από την άλλη δεν είναι μία απόφαση, που ξύπνησα μια μέρα και είπα θα φύγω στο εξωτερικό. Η πραγματικότητα είναι ότι βρέθηκε εκτοπισμένος στην Ελλάδα, χωρίς κανένα ενδιαφέρον από κανένα άνθρωπο  του χώρου. Χωρίς δισκογραφική εταιρία, δεν ήξερα που να πάω, τι να κάνω και ίσως αυτοί στο χώρο να μην ήξεραν τι να με κάνουν. Ξεκίνησα πολύ μικρός, στα 21 μου, τον πρώτο δίσκο με τα λάθη, με τα καλά και τα κακά και ξαφνικά βρέθηκα εγκλωβισμένος, χωρίς να ξέρω που να πάω. Τότε άρχισαν να μου έρχονται οι προτάσεις από το εξωτερικό και έτσι άρχισα να φεύγω και να κάνω δίσκους με επιτυχία δόξα τω Θεώ. Όποτε μπορώ, επιστρέφω και ξέρω ότι υπάρχει ένα κοινό που με αγαπάει στην Ελλάδα και που με ανακαλύπτει όλο και περισσότερο. Αυτό είναι πολύ όμορφο και συγκινητικό για μένα. Έχει διαμορφωθεί πλέον η ζωή μου έτσι και δεν μπορώ να μείνω σε ένα μέρος πάνω από μια εβδομάδα, λόγω δουλειών. Φυσικά πάντα κουβαλάω την Ελλάδα μέσα μου και πάντα τραγουδάω στα ελληνικά. Συγκεκριμένα, σχεδόν πάντα το πρώτο τραγούδι κάθε συναυλίας μου είναι στα ελληνικά και προσπαθώ να την εκπροσωπώ όσο μια επάξια μπορώ».

Leave a Reply

Your email address will not be published.