ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΕΙΩΝ

 

Ο Δήμος χειρίζεται υπεύθυνα και με μεθοδικότητα το θέμα της πλατείας Νικειών.

Η ποινική έκβαση μιας υπόθεσης, (συνέχεια της ασκηθείσης αρχικά αγωγής η οποία ως γνωστό απερρίφθη λόγω τού ότι δεν συνέπραξε ως όφειλε η προηγούμενη δημοτική αρχή) στην οποία ο Δήμος δεν είχε καμία συμμετοχή ούτε εκλήθη να παραστεί , ουδόλως επηρεάζει τη διαδικασία την οποία έχουμε κινήσει νόμιμα, μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Δήμου και αφορά την αναγνώριση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του καταληφθέντος τμήματος της πλατείας.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι στην πλατεία των Νικειών γίνεται προσπάθεια από ιδιώτη να αποκτήσει δικαίωμα κυριότητας σε μέρος της πλατείας μετά τη βεβαίωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής της 31ης Αυγούστου 2011, ότι ο χώρος δεν είναι κοινόχρηστος. Η νέα δημοτική αρχή κατέθεσε αγωγή προάσπισης των δικαιωμάτων του Δήμου Νισυρίων στην πλατεία των Νικειών και αναμένεται να εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2016.

Οι Νικειάτες και οι απανταχού Νισύριοι γενικότερα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ανησυχούν. Ίσως η διαδικασία να είναι χρονοβόρα όμως η πλατεία των Νικειών θα γυρίσει εκεί που ανήκει, στο λαό της Νισύρου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.