Η προγραμματισμένη από τη Βουλή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Δ. Κρεμαστινού για την υποστελέχωση του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω κωλύματος που δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δ. Κρεμαστινός πήρε το λόγο στην Ολομέλεια και δήλωσε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό με καθημερινές απώλειες ζωών και για το λόγο αυτό θα επανακαταθέσει την ερώτηση.
Η τοποθέτηση του Δ. Κρεμαστινού και ο διάλογος με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Γ. Βαρεμένο είχε ως εξής:
«ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κύριε Πρόεδρε, κατ’ αρχήν δεν γνωρίζω το κώλυμα του Υπουργού. Υποθέτω  ότι πρέπει να είναι κάτι σοβαρό. Αλλά, σοβαρότερο είναι το θέμα που ήθελα να θέσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Θα σας πω. Κατά σύμπτωση, ο Υπουργός είναι σε μια τελετή που αφορά το Λιμενικό Σώμα, στο Αρχηγείο του, για κάποια δωρεά. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε από την πλευρά του κυρίου Υπουργού.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Σύμφωνοι. Όμως, είναι σοβαρότερο το θέμα που θέτω και θα επανακατατεθεί η ερώτηση γιατί, όπως ξέρετε, κάθε μέρα πνίγονται παιδιά, άνθρωποι σε εκείνες τις θάλασσες και το Λιμενικό Σώμα δηλώνει ότι δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί. Το σπουδαιότερο είναι ότι καταγγέλλει ότι υπάρχει ανισοκατανομή προσωπικού του Λιμενικού στη χώρα και ζητάει ίση μεταχείριση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Το κατανοώ. Όμως, ας μην αναπτύξετε την ερώτηση γιατί δεν θα σας απαντήσω εγώ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Είναι κάτι σημαντικό, το οποίο πρέπει να έρθει ο Υπουργός να απαντήσει. Οπότε, θα επανακατατεθεί η ερώτηση.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.