Σαν σήμερα, το 2009, ο Δωδεκανήσιος Δρ Μηνάς Μαστρομηνάς, πραγματοποίησε την πρώτη γέννηση παιδιού από κατεψυγμένο ωάριο. Τον τοκετό είχε πραγματοποιήσει στο μαιευτήριο «Μητέρα».

Ο Μηνάς Μαστρομηνάς, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60.000 προσπάθειες Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, από τις οποίες, έχουν γεννηθεί περισσότερα από 20.000 παιδιά. Το 1995 έλαβε μετά από εξετάσεις το αριστείο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογίας και Μαιευτικής. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά της ειδικότητάς του. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Γονιμότητας και του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω. Επίσης, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γονιμότητας και της Αμερικάνικης εταιρείας Γονιμότητας.

Το πρώτο παιδί από κατεψυγμένο ωάριο, γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 2009 στο μαιευτήριο «Μητέρα» υπό την εποπτεία του κ. Μηνά Μαστρομηνά χειρούργου – γυναικολόγου που κατάγεται από την Κάρπαθο. Το ωάριο είχε καταψυχθεί με την πλέον καινοτόμο στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης μέθοδο, την υαλοποίηση. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια και έχουν δημιουργηθεί από αυτήν 1.400 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.