«Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ γεύσης και παράδοσης Αιγαίου στην Πάτμο»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, επισκέφτηκε στις 20 και 21 Ιουνίου την Πάτμο. Κατά την παραμονή του στο νησί, συμμετείχε στις εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου που είναι αφιερωμένο στους ντόπιους παραγωγούς.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Δημήτρης Γάκης παρακολούθησε την εκκίνηση της 4ης Ποδηλατοδρομίας Πάτμου, που διέρχεται από μια διαδρομή που ενώνει τα μνημεία του νησιού ξεκινώντας από τη Χώρα, πηγαίνοντας Κάμπο και τερματίζοντας στην Πέτρα της Καλικατσού.

Το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου, μαζί με το Νεκτάριο Σαντορινιό παραβρέθηκαν στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ. Ο Δημήτρης Γάκης χαιρετίζοντας την πραγματικά υψηλής ποιότητας εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στους ντόπιους παραγωγούς, δήλωσε: «Είναι παράδοση, κάθε χρόνο τέτοια εποχή να ταξιδεύουμε στην Πάτμο, σε μια υπέροχη εκδήλωση που συνδυάζει αρμονικά όλες τις αρετές του Αρχιπελάγους. Τα εννέα νησιά που συμμετέχουν φέτος στο 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου, προσφέρουν στους επισκέπτες του νησιού πληθώρα διαφορετικών παραδοσιακών εδεσμάτων αλλά και τη δυνατότητα να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις του Αιγαίου μέσα από ένα υπέροχο φωτογραφικό ταξίδι της ζωής στη ύπαιθρο, στη νησιωτική πραγματικότητα, εδώ στο υπέροχο και «μυστηριακό» νησί της Πάτμου.

Ταυτόχρονα, έχουμε την ευκαιρία να δούμε ευχάριστα και να βιώσουμε τη δημιουργική πλευρά του φεστιβάλ: Το πάντρεμα της γαστρονομικής παράδοσης με τον τουρισμό, της ήπιας ντόπιας παραγωγικής δραστηριότητας με την προστασία του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό. Η συμμετοχή ανθρώπων και παραγωγών από εννέα καταπληκτικά νησιά, μέσω της οποίας προωθείται η δημιουργικότητα, η εφευρετικότητα, η συλλογικότητα και η ανάπτυξη. Όλα αυτά ακριβώς τα στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν τις απεριόριστες δυνάμεις των νησιωτικών κοινωνιών και προβάλλουν ένα άλλο μοντέλο παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, απέναντι στην κρίση και τη μιζέρια που τα τελευταία χρόνια μας έχουν επιβάλει».

Ο Δημήτρης Γάκης, ενημέρωσε τους κατοίκους, τους φορείς και τις τοπικές αρχές της Πάτμου για τις πρωτοβουλίες του στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής για την εφαρμογή «νησιωτικής πολιτικής με συγκεκριμένες αναπτυξιακές και οικονομικές δράσεις, που θα βοηθήσουν το έργο της κυβέρνησης για την εξάλειψη των ανισοτήτων στις περιοχές αυτές», όπως είχε υπογραμμίσει στην πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Μια από τις προτάσεις Δημήτρη Γάκη, που είναι επίκαιρη λόγω της εκδήλωσης στην Πάτμο, αφορά στη διενέργεια – το συντομότερο δυνατόν, όπως υποσχέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου στους συμμετέχοντες νησιώτες παραγωγούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες – μιας ειδικής συνεδρίασης για την ανάπτυξη και την προβολή εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού στα μικρά νησιά. Στόχος της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών, είναι να βρεθούν τρόποι ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά παραγωγικά πλεονεκτήματα των μικρών νησιών (όπως είναι τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα) και να σχεδιαστούν δράσεις συνέργειας τουρισμού –πολιτισμού και αγροτικής παραγωγής στη Δωδεκάνησο.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.