Δήλωση Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Αναφορικά με δηλώσεις μου σχετικά με τη διαγραφή ενός βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα, η μόνη ισχύουσα άποψή μου είναι αυτή που εξέφρασα στην εκπομπή ΕΡΤ FOCUS  της 14.01.16 και έχει, επί λέξει, ως εξής:

Το ΠΑΣΟΚ έχει, όπως ξέρετε, μια ιστορία αρκετών ετών και ισχύουν ορισμένοι κανόνες. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης γνώμης του κάθε βουλευτή για οποιονδήποτε, ακόμα και για τον Πρόεδρο, μέσα όμως στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας. Από εκεί και πέρα, οι βουλευτές ακούνε στην απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Όταν ένας έχει διαφορετική άποψη από τον Πρόεδρο και την εκφράσει μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι αποδεκτό, είναι θεμιτό. Και εάν είναι πλειοψηφούσα η άποψη ο Πρόεδρος υποτίθεται ότι πρέπει να ακούσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ακόμα και τη γνώμη του (σ.σ. διαφωνούντα). Όταν όμως είναι μειοψηφούσα η άποψη του βουλευτή, ο βουλευτής πρέπει να ακούσει τη φωνή της κοινοβουλευτικής ομάδας. Από εκεί και πέρα, εάν δεν συμβεί αυτό, η αρχή της λειτουργίας των κομμάτων είναι ότι ο βουλευτής τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δε θα ήθελα να κρίνω τις προσωπικές απόψεις κανενός βουλευτού, και βέβαια και του κυρίου Γρηγοράκου. Εκείνο όμως το οποίο θέλω να κρίνω, είναι τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος, η οποία λειτούργησε όπως ιστορικά λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.»

Κάθε άλλη άποψη που για λόγους εμπορικούς αποδίδεται σε μένα, ουδόλως με εκπροσωπεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.