ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ης ΤΟΥ ΟΧΤΩΒΡΗ 1940

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στη Νίσυρο η επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις δυνάμεις του άξονα το 1940.  Ο Ελληνικός λαός βροντοφώναξε το ΟΧΙ στα βουνά της Πίνδου, γράφοντας το έπος του ’40, το έπος που συνεχίστηκε με την Εθνική Αντίσταση και την αγωνιστική ενότητα του λαού μας  κατά την κατοχή.

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε τους δρόμους και την Πλατεία Ηρώων του Μανδρακίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος, ο μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο  Αντιδήμαρχος κ. Μελαχροινάκης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος Δ.Σ κ. Ανδριώτης Μιχαήλ, μέλη του Δ.Σ, οι ιερείς του νησιού, ο Ταγματάρχης κ. Βαρυπάτης Ιωάννης, ο Λιμενοσταθμάρχης κ. Σαραντόπουλος Λάμπρος και ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού, Αρχιφύλακας κ. Κούτσικος Δημήτριος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την 10.00 π.μ. με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ποταμμιτίσης όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου κ. Δημήτρης Τσουλάτος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Πλατεία Ηρώων. Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με την παρέλαση των παιδιών του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου – λυκείου και αγήματος του Στρατού.

Οι εκδηλώσεις φέτος έλαβαν χώρα μπροστά στο ανακαινισμένο μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη στο οποίο προσθέθηκαν δύο στήλες με τα ονόματα των Νισύριων που πολέμησαν στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, στο Αλβανικό μέτωπο το 1940 και στη μέση Ανατολή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.