Το μεταναστευτικό ζήτημα και οι αυξημένες ροές προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στις Ευρωπαϊκές χώρες απασχόλησαν την συνάντηση Ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, από διάφορες χώρες, στη Βουλή, με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Το μεταναστευτικό και οι αυξημένες προσφυγικές ροές είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα δήλωσε ο Ηλίας Καματερός, περιγράφοντας την πραγματικότητα που βιώνουν γύρω από αυτό το μεγάλο ζήτημα τα νησιά μας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε τη συμβολή των Ευρωπαϊκών χωρών ώστε να μοιραστούν οι συνέπειες και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης, των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των τοπικών κοινωνιών, για την κατά το δυνατόν καλύτερη υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.

Ο Ηλίας Καματερός, με την ιδιότητα του Βουλευτή Δωδεκανήσου που βιώνει με αμεσότητα το πρόβλημα, κάλεσε τους Ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς να προβάλλουν στις χώρες τους ότι τα ελληνικά νησιά αλλά και η χώρα μας στα σύνολό της παραμένουν ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός.

Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς εξέφρασαν τη στήριξή τους στην ελληνική κυβέρνηση για το δύσκολο έργο που έχει στην υποδοχή των μεταναστών αφού η Ελλάδα είναι μια από τις βασικές πύλες εισόδου στην Ε.Ε.

Οι Ευρωβουλευτές επισκέφτηκαν την Ελλάδα στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαλόγου και Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης «Ημερίδες Μελέτης» που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, με θέμα «εναλλακτικές λύσεις για το χρέος της Περιφέρειας – Συμπαράσταση στον Ελληνικό λαό».

Leave a Reply

Your email address will not be published.