ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝΤο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού / Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Δωδεκανήσου και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων κ΄ Μεταφραστών Ρόδου – Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων της Μιράντας Σοφιανού,

«Ο παππούς μου ο Φάχρη»
«Η Προίκα»

Περγαμηνή την καταγωγή, παιδί της προσφυγιάς η Μιράντα Σοφιανού, ζει τη μνήμη δόξας, του πόνου και της ευτυχίας, έχοντας μια μαγική επικοινωνία με τις ψυχές, σε μια σχέση βαθιά ανθρώπινη και διαλεκτική. Παθιασμένη για τη διατήρηση της μνήμης, θέλει να αφήσει κληρονομιά στα παιδιά της και σε ολόκληρο τον ελληνισμό την αξιόλογη ιστορία των προγόνων και τη θαυμαστή ιστορία του τόπου τους.

Πρόκειται για έργα που αποτελούν καταθέσεις ψυχής του μικρασιατικού ελληνισμού, έργα με αξία ανθρώπινη και ιστορική αλλά και γεωγραφική… H μνήμη εξασθενεί και για τούτο επιβάλλεται η κυκλοφορία βιβλίων σαν κι αυτά, που κλείνουν μέσα τους όλη την αγάπη, το θαυμασμό και την απέραντη νοσταλγία για τις αλησμόνητες Πατρίδες.

Για το συγγραφικό έργο της Μιράντας Σοφιανού θα μιλήσουν οι:
Ντίνα Αδαμοπούλου, Αρχειονόμος- Ιστορικός, Προϊσταμένη ΓΑΚ/ Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας.
Νίκος Χατζηπέτρος, Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.
Μιχάλης Τριανταφύλλου, Αντιπρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.
Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η Μυρσίνη Λενούδια, Εκπαιδευτικός Θεάτρου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Πόλυ Χατζημάρκου, Ιστορικός Τέχνης-Διευθύντρια Προγράμματος ρ/σ 96.9 Στο Κόκκινο Ρόδου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στις 7.00 μ.μ. στο Ισπανικό Κατάλυμα της οδού Ιπποτών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. (είσοδος όπισθεν έναντι ξεν/χείου Avalon)

Leave a Reply

Your email address will not be published.