Η γνωστή ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση στο κτίριο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Γύρω στις 11 το πρωί 16 κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε 8 μηχανές προκάλεσαν υλικές ζημιές. Έσπασαν τα τζάμια της εισόδου του κτιρίου, πέταξαν μπογιές και κατέστρεψαν τα αυτοκίνητα δύο εργαζομένων.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας»

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia η οργάνωση Ρουβίκωνας  ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Νέα Δημοκρατία: Οι επιθέσεις αυτού του είδους πλήττουν τη δημοκρατία

Στην καταδίκη της επίθεσης κατά του Πρώτου Θέματος προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο επιθέσεις αυτού του είδους που πλήττουν την ουσία της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε: «Χωρίς να συνδέουμε το θέμα με την κυβερνητική πρακτική εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατι φαινόμενα που πλήττουν την καρδιά της δημοκρατίας αυξάνονται».

http://www.vimaonline.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.