Ο πλανήτης μας γιορτάζει την Παγκόσμια  Ημέρα Μετανάστη (18 Δεκέμβρη) παρακολουθώντας την προσφυγιά και τη μετανάστευση να εξελίσσονται σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

Αυτή η παγκόσμια ημέρα έρχεται να μας θυμίσει τον ελληνισμό της διασποράς. Τους Έλληνες που σε διάφορες ιστορικές περιόδους βρέθηκαν μετανάστες και πρόσφυγες απανταχού της γης.

Έρχεται να θυμίσει σε όλους μας πως η ανθρωπότητα προοδεύει μόνο μέσα από την αλληλεγγύη, ενάντια στην ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κω, εκφράζοντας τις αγωνίες και τον ανθρωπισμό των συμπατριωτών μας και του Ελληνικού λαού, δηλώνει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις εστίες τους εξαιτίας πολέμων, αυταρχικών καθεστώτων, κραυγαλέων κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και διακρίσεων, συνθηκών ακραίας φτώχειας  ή μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της η χώρα μας έχει καταστεί πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών-προσφύγων προς την Ευρώπη. Αντικειμενικά δημιουργούνται για το Κράτος και το λαό μας δυσεπίλυτα προβλήματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τις δυσκολίες αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης με σεβασμό στον άνθρωπο, στις αξίες του φιλόξενου λαού μας και στις αρχές του διεθνούς δικαίου. Διαμορφώνει δομές που λείπουν από την πατρίδα μας και υλοποιεί τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, για οργανωμένη και αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ώστε να μην επαναληφθούν γνωστά φαινόμενα του περασμένου καλοκαιριού που τα αποτελέσματά τους πλήττουν το νησί μας.

Η οργανωμένη διαχείριση του προβλήματος, μέσα από το ΚΕΠΥ, μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του νησιού και της τοπικής οικονομίας ενόψει της νέας σεζόν.

Γραφείο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω

Leave a Reply

Your email address will not be published.