«Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου»

Το Συντονιστικό της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου, στα πλαίσια της τακτικής επαφής του με τους φορείς και τις υπηρεσίες του νομού, επισκέφθηκε την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου. Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τη Διευθύντρια της υπηρεσίας κα Κατερίνα Μπαλατσούκα.

Στη διάρκεια της κουβέντας τέθηκαν υπόψη των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στην περιοχή μας αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας στα Δωδεκάνησα και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι παράγοντες που μειώνουν δραστικά τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.

Κοινή διαπίστωση στη συζήτηση ήταν πως η ύπαρξη πολυνομίας και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και αντινομίας, οι μνημονιακοί νόμοι που επέφεραν μειωμένη προστασία στις δασικές εκτάσεις είναι σημαντικό ζήτημα που καλείται η σημερινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το συντομότερο. Ζητούμενο είναι η απλοποίηση του σημερινού δαιδαλώδους νομοθετικού πλαισίου, και ο επανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων και πλαισίου λειτουργίας της υπηρεσίας προς το λειτουργικότερο ώστε να βελτιωθεί το καθεστώς προστασίας των δασών αλλά και η ίδια η λειτουργία της υπηρεσίας.

Εξίσου σημαντικό είναι η δημιουργία και λειτουργία των δασικών χαρτών και κτηματολογίου, εγχειρήματα που για δεκαετίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από την ελληνική πολιτεία. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και προχωρά στην ολοκλήρωση των δύο σημαντικότατων έργων για τη χώρα, ώστε επιτέλους να αποκτήσει η χώρα μας αυτές τις στοιχειώδεις δομές ευνομίας και λειτουργικότητας των υπηρεσιών του.

Οι εκπρόσωποι της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου εξέφρασαν τη στήριξή τους στην καθημερινή προσπάθεια ανταπόκρισης στις υπηρεσιακές ανάγκες από το σύνολο των εργαζομένων, και εξέφρασαν τη στήριξή τους στα ζητήματα που τους τέθηκαν. Στο σύνολό τους θα τεθούν προς διαβούλευση σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο, με στόχο τη λύση τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τοπικά και κεντρικά, σε καθημερινή βάση, εργάζεται μεθοδικά με στόχο τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας, κινούμενος αντίθετα σε σχέση με τις προηγούμενες πολιτικές, οι οποίες οδήγησαν το σύνολο σχεδόν του δημόσιου τομέα σε αδιέξοδο και απαξίωση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published.