Στην εκδότρια του “Black Monday.grΆννα Σαρρή και στη ραδιοφωνική εκπομπή του “ΠΑΛΜΟΥ” 99,5 & 105,6 “Black Monday on air”, μίλησε την Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας, αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό και τις συντάξεις … πτωχοκομείου που σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση. Ο κ. Χατζησάββας, αποκάλυψε στην κ. Σαρρή, το νέο λογιστικό τρικ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βάσει του οποίου οι πολίτες θα τον ευχαριστούν κιόλας που δεν τους μείωσε τις συντάξεις…

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ«Το πονηρό της ιστορίας είναι ότι θα υπάρχει επανυπολογισμός όλων των συντάξεων. Εάν η σύνταξη που λαμβάνει κάποιος είναι μεγαλύτερη από αυτήν που έπρεπε να του δώσουν, τότε αυτή η διαφορά θα μπαίνει σε ένα κουτάκι ως προσωπική διαφορά και δεν θα αφαιρεθεί αμέσως, αλλά θα καταργηθεί από 1η Ιανουαρίου 2019. Λογιστικά θα μειωθεί δηλαδή από σήμερα, αλλά οι συνταξιούχοι θα το καταλάβουν το 2019. Έτσι, με αυτό το τρικ, θα φανεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν κόβει τις συντάξεις», αποκάλυψε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας, προσθέτοντας ότι «οδηγείται η κοινωνική ασφάλιση σε μετατροπή της σε επίδομα πρόνοιας ή πτωχοκομείου».

Το νέο ασφαλιστικό «έκτρωμα»

«Το νέο ασφαλιστικό, έρχεται να νομιμοποιήσει όλα τα προηγούμενα με αύξηση των ορίων ηλικίας. Αυτό που υποσχόταν (η νέα κυβέρνηση) για ισοδύναμα, αλλαγές κτλ, δεν ισχύει. Ήδη, έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι από το ΙΚΑ, για αύξηση των ορίων ηλικίας, ενώ μειώνονται δραματικά οι συντάξεις και για τους παλιούς και για τους νέους ασφαλισμένους, οδηγεί την κοινωνική ασφάλιση να είναι επίδομα πρόνοιας ή πτωχοκομείου. Δεν έχει καμία σχέση η σύνταξη που θα παίρνουμε με τις εισφορές που πληρώσαμε», ανέφερε ο κ. Χατζησάββας, ο οποίος – μεταξύ άλλων – επισήμανε τα κάτωθι:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ«Δημιουργεί έναν τεράστιο φορέα, τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί, γιατροί, δικηγόροι κτλ, εξομοιώνονται, όπως και οι υπολογισμοί των συντάξεων όλων των κατηγοριών, και αυξάνονται δραματικά οι εισφορές που πληρώνουν οι διάφοροι κλάδοι στο νέο φορέα. Πρόκειται για μία απαράδεκτη πρόταση που την κάνει η ίδια η κυβέρνηση, δεν την επέβαλε κανένας, και έχουμε και το άγχος μήπως οι θεσμοί δήθεν – το κουαρτέτο που θα … διώχναμε μετά το Γενάρη – να μη τις δεχτούν.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Συνδέεται ο θεσμός της εθνικής σύνταξης με τη σύνταξη που θα παίρνουμε. Θα έχεις μία σύνταξη 360 ευρώ για όλους και από εκεί αναλογικά θα παίρνεις με αυτό που έχεις συνεισφέρει. Τα ποσοστά αναπλήρωσης όμως, δεν θα ξεπερνούν το 10 με 15%, και η επιπλέον σύνταξη θα είναι ελάχιστη, δεν θα απέχει από τα 560 ευρώ, όπως αναφέρει και ο καθηγητής. Η κυβέρνηση αυτό το ονομάζει ταξική πολιτική. Συντάξεις πείνας, για κοινωνική δικαιοσύνη. Ο συνταξιούχος κατάντησε ζητιάνος του δικαιώματός του. Τους έχουν εξαθλιώσει. Η σύνταξη μετατράπηκε σε φιλοδώρημα, βοήθημα».

Καταργείται το ΕΚΑΣ

Ο κ. Χατζησάββας, αναφέρθηκε και στο ΕΚΑΣ, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη σταδιακή περικοπή του και ότι μέχρι το 2019 κανένας δεν θα παίρνει ΕΚΑΣ.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Διαβάστε ακόμη: 

Στέφανος Δράκος: Το νέο ασφαλιστικό εξοντώνει επαγγελματίες και μηχανικούς!

Leave a Reply

Your email address will not be published.