Ο «χάρος» σε … περιπολία στην πόλη της Ρόδου!

Ο «χάρος» … επιστρατεύτηκε σήμερα το μεσημέρι από την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, προκειμένου να ολοκληρωθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, που διενεργείται σε χώρες της Ευρώπης, ο «χάρος» περπάτησε στην πλατεία Κύπρου, κρατώντας ένα προειδοποιητικό πανό στο οποίο αναφερόταν «μην οδηγείς μεθυσμένος».

ΕΥΘΥΤΑ 3Η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου Ελένη Καρύδη, μιλώντας στο Black Monday.gr, αποκάλυψε ότι το πρώτο επτάμηνο του 2015, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έρχεται στην 1η θέση πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων, μετρώντας ήδη 16 νεκρούς στην άσφαλτο, ενώ τον αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα είχαν χαθεί 10 ανθρώπινες ζωές. Καταγράφεται δηλαδή, αύξηση 47%, η οποία – όπως επισημαίνει η κ. Καρύδη – θα έπρεπε να είχε ταρακουνήσει τις Αρχές και το σύνολο των πολιτών.

Ως βασικότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων ατυχημάτων ή δυστυχημάτων, εμφανίζονται η υπερβολική ταχύτητα, το αλκοόλ, ενώ αυξάνεται η χρήση κινητού τηλεφώνου. Θα πρέπει οι οδηγοί να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οι αρμόδιοι να ευαισθητοποιηθούν και να μεριμνήσουν και για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Ρόδου, που μοιάζει με … ναρκοπέδιο!

ΕΥΘΥΤΑ 2

Η καμπάνια που έλαβε χώρα σήμερα στην πλατεία Κύπρου της Ρόδου, όπου μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, αλκοτέστ και πραγματοποίησε και περιπολία ο … χάρος, έχει ήδη υλοποιηθεί σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Λετονία και στις Σκανδιναβικές χώρες με θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: Black Monday.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.