Πάμε Πεύκους για το 3ο Φεστιβάλ Γεύσεων & Παράδοσης Ρόδου

Δελτίο Τύπου 3ο Φεστιβάλ Γεύσεων & Παράδοσης Ρόδου

Το 3ο Φεστιβάλ Γεύσεων & Παράδοσης Ρόδου είναι ένα μοναδικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην κεντρική πλατεία των Πευκών, με Εσπερινό σε τέσσερις γλώσσες στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου. Η εκδήλωση φέρει τη σφραγίδα της επιτιχυμένης οργάνωσης της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. mypefkos ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΠΕΥΚΟΙ ΚΕΡΑΜΙΚΑ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Γεύσεων & Παράδοσης αποτελεί μια μοναδική εκδήλωση με κύριο σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας και την προβολή της Ροδίτικης κουλτούρας, μέσα από τα ήθη και έθιμα μας που πολλά από αυτά έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο, δίνοντας το στίγμα της λαϊκής μας παράδοσης.

ΠΕΥΚΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κατασκευή κρασιού με τον παραδοσιακό τρόπο, παρασκευή του Λινδιακού Μελεκουνιού, νοστιμιές της Λινδιακής κουζίνας, δοκιμές κρασιών, μελιού και λαδιού θα είναι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά της εκδήλωσης. Στο Φεστιβάλ θα πωλούνται Λινδιακοί Ντολμάδες, ρεβυθόριζο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου «Απόστολος Παύλος» ενώ θα προσφέρεται δωρεάν Σουρουπέτι. Ο σύλλογος Γυναικών Λίνδου «Λινδία Αθηνά» θα πωλεί τους παραδοσιακούς λουκουμάδες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λίνδου «Ο Ευαγόρας» θα πωλεί τα Λινδιακά κεφτεδάκια και πιταρούδια Λίνδου ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων καλτσούνια, ελιόψωμα και χούμους. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Λίνδου θα εκθέσει σπάνιες χειροποίητες εικόνες Αγίων μας.

Η γιορτή συνεχίζεται με Παραδοσιακούς χορούς από το παραδοσιακό μπαλέτο της Λίνδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του «Ποζάρ» από τη Βόρεια Ελλάδα όπου θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα με χάλκινα όργανα και με παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη..

ΠΕΥΚΟΥΣ

Στον χώρο των εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν την Boutique Mypefkos με διάφορα σουβενίρς προς ενίσχυση της προσπάθειας της ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώ θα μπορούν να λάβουν μέρος στη μεγάλη κλήρωση της λαχειαγοράς με δώρα ύψους πάνω από 7000 € με διαμονές σε ξενοδοχεία, γεύματα σε εστιατόρια, τοπικές εκδρομές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, vouchers σε μπαρς, δραστηριότητες, κρουαζιέρες, ακτοπλοικά εισητήρια και άλλα δώρα.

ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ ΜΕ ΠΟΤΟ – ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΡΕΑΝ

3ο Φεστιβάλ Γεύσεων & Παράδοσης Ρόδου

Ημερομηνία: Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 20:00

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Πευκών

Leave a Reply

Your email address will not be published.