Πάνω από 450 άτομα στην ομιλία του Απ. Τζιτζικώστα στη Ρόδο!

«Κέρδισε» στη Ρόδο ο Απ. Τζιτζικώστας!

Πάνω από 450 άτομα στην ομιλία του!

Διαβάστε ποια παλιά και νέα στελέχη βρέθηκαν δίπλα του

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο “Rodos Palace”, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 450 άτομα, μίλησε το απόγευμα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου 2015, ο υπ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ανακοινώνοντας την ίδρυση Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών στη Ρόδο και παρουσιάζοντας τους τρεις βασικούς άξονες για τον Ελληνικό τουρισμό.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΡΟΔΟΣ 2

Καταχειροκροτούμενος από πλήθος κόσμου που βρέθηκε κοντά του, ο υπ. Πρόεδρος της ΝΔ, κατάφερε να προσεγγίσει και να «κλειδώσει» τη στήριξη της υποψηφιότητας του για την προεδρία της ΝΔ, παλαιοτέρων και νεότερων στελεχών του κόμματος στην περιοχή, αλλά κυρίως των απλών πολιτών, που έδειχναν ενθουσιασμένοι από την απλότητα του υπ. Προέδρου.

NN1_8744

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης που έχει συντάξει για τη χώρα σε ότι αφορά στον τουρισμό και γνωστοποίησε την πρόθεσή του για ίδρυση στη Ρόδο, Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών. Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι το βάρος το σηκώνουν μόνοι τους οι νησιώτες, με το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που ίσχυε στο Αιγαίο.

NN1_8849

Ειδική αναφορά έκανε στη μεγάλη διπλή εορτή της Ορθοδοξίας και της Αεροπορίας, ευχόμενος χρόνια πολλά, και εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαχητές της Ελλάδας, στις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας, που καθημερινά φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδα, και υπερασπίζονται με την ίδια τους τη ζωή την Ελλάδα.

ΔΡΑΚΟΣ 5

«Οι μειωμένοι συντελεστές δεν ήταν συντεχνιακό προνόμιο, αλλά η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας που προκύπτει από τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιών μας. Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έταξαν τα πάντα στους πάντες. Από εδώ, από τη Ρόδο, είχε μάλιστα το θράσος, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να δηλώσει ότι τάχα «δεσμεύεται να κλείσει κάθε κουβέντα για αύξηση του ΦΠΑ για τα ελληνικά νησιά». Και τελικά, όχι απλώς δεν έκλεισε την κουβέντα, αλλά ο ίδιος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην υπερφορολόγηση. Αυτή δυστυχώς, είναι η επόμενη ημέρα για τα νησιά και τον τουρισμό: Εστίαση στο 23%, διαμονή στο 13%, και σταδιακή κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τη νησιωτική πολιτική από εθνική επιταγή σε ακάλυπτη επιταγή. Δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα για τη χώρα, μιας πραγματικά Εθνικής Νησιωτικής Πολιτικής», σημείωσε – σε υψηλούς τόνους – ο Απόστολος Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι η ΝΔ είχε προστατεύσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά του Αιγαίου.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΡΟΔΟΣ 3

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό, εξήγησε ότι «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της χώρας το προσφυγικό ζήτημα τα λέει όλα. Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα, θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας, και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όχι να συγκαλύπτει – άγνωστο με ποια ανταλλάγματα – όσους θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η βαθιά άγνοια του περιβάλλοντος και η αδιανόητα ρηχή για πρωθυπουργό, αντιμετώπιση των θεμάτων, που δεν κρύβεται πια μας κάνει να ανησυχούμε για το πότε θα γίνει το μεγάλο λάθος, στα εθνικά μας συμφέροντα. Kαι εκεί τα λάθη δεν συγχωρούνται και δεν πληρώνονται ούτε καν με σκληρά μέτρα. Και το λέω αυτό εδώ, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο, που είναι τα απόλυτα εθνικά σύνορα της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Είναι ένα από τα 11 νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται το 30% των συνολικών μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης. Και όλο το βάρος το σηκώνουν απελπιστικά μόνοι τους οι νησιώτες, η αυτοδιοίκηση μαζί μόνο με το λιμενικό σώμα, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ. Γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα».

ΔΡΑΚΟΣ 12

Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διπλή εορτή της Ορθοδοξίας, αναφέροντας πως, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δίνουν ισχυρό αίσθημα ασφάλειας.

«H παράταξή μας, πάντα υπερασπιζόταν τα εθνικά μας συμφέροντα, και αύριο, ως κυβέρνηση, θα διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, το Αιγαίο, τα νησιά μας. Και με τη σημερινή μεγάλη διπλή εορτή της Ορθοδοξίας και της Αεροπορίας να ευχηθούμε χρόνια πολλά, και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαχητές της Ελλάδας, στις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που καθημερινά φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδας μας, που υπερασπίζονται με την ίδια τους τη ζωή την Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρά τις μεγάλες αδικίες, οι οποίες πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν, δίνουν ισχυρό αίσθημα ασφάλειας στη χώρα μας διατηρώντας το αξιόμαχό τους σε υψηλότατο επίπεδο, και ενισχύουν το σταθεροποιητικό ρόλο της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή».

NN2_0799

Το σχέδιο για τον τουρισμό:

«(…) πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στον τουρισμό. Να μη μείνουμε άλλα στα λόγια του πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις υποδομές, για να μπορούμε με ένα σύγχρονο δίκτυο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των τουριστών. Πρέπει να επενδύσουμε στο προσωπικό, στην κατάρτισή του, με την ίδρυση επιτέλους, μιας Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών, ανώτατου επιπέδου. Μιας Σχολής – παγκόσμιο κέντρο αναφοράς, που θα μπορεί να προσελκύει τουριστικά στελέχη από όλο τον κόσμο για την εκπαίδευσή τους. Η Ελλάδα ως ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες στη διεθνή τουριστική αγορά, είναι αδιανόητο να μην εξάγει τη τεχνογνωσία της, να μην προβάλει την ποιότητα του προϊόντος της και να μη χρησιμοποιεί την τουριστική εκπαίδευση για τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας, περισσότερων εσόδων και το σπουδαιότερο να μην τη χρησιμοποιεί ως ένα ισχυρό πολλαπλασιαστή της εικόνας της. Αυτή η Σχολή θα μπορούσε να έχει κέντρο στη Ρόδο, γιατί η αποκέντρωση πρέπει να γίνει στην πράξη».

NN1_8904

Τρεις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλη τη χώρα

«Πρέπει εδώ και σε όλα τα νησιά μας, να σπάσουμε την απομόνωση, να συνδεθούν επιτέλους όχι μόνο ακτοπλοϊκά, αλλά και με νέες αεροπορικές συνδέσεις, απ’ ευθείας από νησί σε νησί. Και βεβαίως πρέπει, σε όλη την Ελλάδα, να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις και τις σύγχρονες τάσεις στη διεθνή τουριστική αγορά:

1.Με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

2.Με την ανάπτυξη και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού.

3.Με την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων με τις όμορες χώρες».

Η στήριξη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, που επένδυσε στις σύγχρονες τάσεις, αξιοποίησε τις νέες ευκαιρίες, και εδραίωσε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας περιφέρειας – επιχειρηματιών, ένα μοντέλο πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

NN2_0770«Ο Γιώργος Χατζημάρκος με πολύ δουλειά, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση, μαζί με την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού αποτελούν τους πολλαπλασιαστές της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Και αυτό, στην πιο κρίσιμη περίοδο, σημαίνει πολλά για τη χώρα, σημαίνει έσοδα στην οικονομία μας, σημαίνει θέσεις εργασίας, καθώς το 40% των αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα, είναι εδώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα βρέθηκαν από τη Ρόδο – μεταξύ άλλων – ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Δρ Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου Μηνάς Νικολάου, το μέλος της ΝΟΔΕ Γιώργος Πάγκαλης, στελέχη της νέας Περιφερειακής Αρχής, όπως ο Γιάννης Φλεβάρης, ο Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Παναγιώτης Κουνάκης, κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από διάφορες περιοχές της Ρόδου, όπως είναι τ’ Αφάντου, που δίδουν καθημερινά τον αγώνα στην κοινωνία, η πρόεδρος και μέλη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, ο ιδιοκτήτης της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ Κλεάνθης Λοϊζος, η εκδότρια του Black Monday.gr Άννα Σαρρή και πλήθος στελεχών, φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας του 37χρονου Μακεδόνα. Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα, ο οποίος εάν και έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, τίμησε την ομιλία του κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Στην ομιλία παρέστησαν και πρώην βουλευτές της ΝΔ.

*Τα ονόματα αναφέρονται ενδεικτικά, και χωρίς παρεξήγηση για τυχόν μη αναφορές, αφού τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ που παραβρέθηκαν ήταν δεκάδες.

Πηγή: Black Monday.gr

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

Ο Απ. Τζιτζικώστας με τον Γ. Χατζημάρκο

Ο Απ. Τζιτζικώστας με τον Γ. Χατζημάρκο

 

Ο Απ. Τζιτζικώστας με τον Στ. Δράκο και τις γυναίκες της ΝΔ

Ο Απ. Τζιτζικώστας με τον Στ. Δράκο και τις γυναίκες της ΝΔ

Ο Απ. Τζιτζικώστας με τον Μ. Νικολάου

Ο Απ. Τζιτζικώστας με τον Μ. Νικολάου

Ο Απ. Τζιτζικώστας με τον Κλ. Λοϊζο

Ο Απ. Τζιτζικώστας με τον Κλ. Λοϊζο

Ο Απ. Τζιτζικώστας με την Α. Σαρρή

Ο Απ. Τζιτζικώστας με την Α. Σαρρή

NN1_9137

Leave a Reply

Your email address will not be published.