Το χθεσινό πάρτι έκπληξη που διοργανώθηκε, από φίλους, για τα γενέθλια του Αντώνη Σαμαρά, ήταν κάτι παραπάνω από μια επετειακή πρωτοβουλία, ήταν πάνω απ’ όλα μία κατάθεση ψυχής και αγάπης από κάποιους διαχρονικούς συνοδοιπόρους του, στην ζωή ή/και την πολιτική!
Σε τέτοιες εκδηλώσεις νιώθεις να ζωντανεύει το παρελθόν, βλέπεις μπροστά σου μόνο εικόνες και ανθρώπους, ανθρώπους με τους οποίους χάθηκες, παρεξηγήθηκες και συγκρούστηκες, ανθρώπους όμως με τους οποίους σε ενώνει η κοινή διαδρομή και κυρίως η πίστη και αφοσίωση στον άνθρωπο Αντωνη Σαμαρά! Αυτός είναι ο κοινός σύνδεσμος, ο επαναφορτιστής του μυαλού και της καρδιάς μας.
Όταν ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε στο μαγαζί που διοργανώθηκε η εκδήλωση τα φώτα έκλεισαν αλλά το πρόσωπα όλων, κυρίως του ίδιου, φωτίστηκαν, έγιναν λαμπερά, ομορφότερα, παιδικότερα. Η έκπληξη του, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή όλων, γιατί κατάλαβε και ένιωσε πόσο πολύ και πολλοί τον αγαπούν, τον εμπιστεύονται, τον αναζητούν και τον στηρίζουν ακόμη, ίσως περισσότερο από ποτέ.
Στο κλασικό γιορτινό τραγούδι, το πρόσωπο του έμοιαζε παιδικό και η καρδιά του ενώθηκε με τη δική μας. Τα συναισθήματά του χάθηκαν μέσα σε μία πολύ μεγάλη αγκαλιά, αγκαλιά αληθινό μάθημα ζωής, έμπνευσης και δύναμης. Η προσωπική και πολιτική του δικαίωση βρίσκουν δυστυχώς την πατρίδα σήμερα αδύναμη, άβουλη και πληγωμένη, βρίσκουν όμως και εμάς σταθερά δίπλα του να του θυμίζουμε πόσο δύσκολους αγώνες έδωσε, πόσο μεγάλο προσωπικό και πολιτικό τίμημα κατέβαλε για να κρατήσει την Ελλάδα μας όρθια,
πόσο δυνατός και χρήσιμος οφείλει να παραμείνει.  Αυτό ήταν εξάλλου πάντα του δικό του μάθημα, η δική του πυξίδα, η συνεχής αγωνία του. 
Αυτά θυμηθήκαμε και ζωντανέψαμε χθες, τα συναισθήματα και τη δύναμη της παρέας, αυτής που ενώνει και γράφει ιστορία!!
Οι παντοτινοί φίλοι σου
Το άρθρο δημοσιεύεται εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.