Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, αναμένεται να καθίσουν, ως κατηγορούμενοι διάπραξης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, πέντε ιατροί της Ρόδου, που επρόκειτο να δικαστούν σήμερα για το θάνατο του 21χρονου οπλίτη Ορέστη Παπαγεωργίου.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 2Η δίκη, κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Black Monday.gr, αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

Ο 21χρονος Ορέστης, που έφυγε άξαφνα, υπηρετούσε σε μονάδα της ακριτικής Σύμης, απ’ όπου και έπεσε από μία κουκέτα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ρόδου, στο γενικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Η διάγνωση, «καλπάζουσα μορφή μηνιγγίτιδας», η κατάληξη μοιραία.

Η οικογένεια του 21χρονου οπλίτη, που χάθηκε σκορπώντας απέραντη θλίψη και οργή, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και σε βάρος ιατρών. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, διενήργησε προκαταρκτική έρευνα και αποφασίστηκε, ύστερα από την ολοκλήρωσή της, η παραπομπή 5 ιατρών.

Στη μνήμη του Ροδίτη Ορέστη Παπαγεωργίου, είχε πραγματοποιηθεί και μνημόσυνο στο στρατόπεδο πυροβολικού στην Παστίδα, όπου και ανήκει διοικητικά ο αδικοχαμένος νεαρός.

Την υπόθεση χειρίζεται νομικά ο δικηγόρος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.