Ένα κοριτσάκι, μόλις 6 ετών, έγινε δότης μυελού των οστών, για να σώσει το 14χρονο αδελφάκι του.

Η μητέρα των παιδιών αυτών, δύο μικρών ηρώων, Ελένη Χατζοπούλου, μίλησε στην Black Monday.gr, με αφορμή τη συμμετοχή της στο παζάρι της Φλόγας και τη στήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου, στη δράση που αφορά στο μυελό των οστών.

Η κα Ελένη Χατζοπούλου, έχει μία μικρή κόρη, 6 ετών – όπως μας λέει – ένα κοριτσάκι που έγινε δότης μυελού των οστών για το μεγαλύτερο αδελφάκι της, αγόρι, 14 ετών, το οποίο είχε ασθενήσει σοβαρά. Μετά τη λευχαιμία και τις χημειοθεραπείες, το 14χρονο αγόρι, απαιτήθηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Σε αυτό, τον βοήθησε η αδελφή του 6 ετών, η οποία του έσωσε τη ζωή (!)

«Όντως οι δότες μυελού των οστών, σώζουν ζωές. Το έχω δει με τα μάτια μου. Το ζήσαμε. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί για το παιδί μου, εγώ θεωρώ ότι έγινε θαύμα, το ότι το ένα μου παιδί έσωσε το άλλο (!)«, μας λέει η μητέρα των δύο παιδιών κα Ελένη Χατζοπούλου, σημειώνοντας ότι, κάποιος που θέλει να προσφέρει δεν πρέπει να φοβάται (!), διότι γίνεται απλά μία αιμοληψία.

Στο παιδάκι της δε, επειδή ήταν μικρό, πήραν μυελό των οστών και στο χειρουργείο – όπως μας λέει – δεν κατάλαβε κάτι, είχε μόνο πέντε ράμματα, τα οποία σε δύο εβδομάδες είχαν περάσει και είχε χαρεί πάρα πολύ, όντας ένα μικρό, αλλά θαρραλέο παιδάκι, που δέθηκε ακόμη περισσότερο με τον αδελφό του.

ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published.