Σε Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Φυσική Θετικής/Τεχνολογικής Ι & ΙΙ Κατεύθυνσης θα εξετασθούν οι υποψήφιοι του παλιού συστήματος

Στη δεύτερη εβδομάδα των εξετάσεων μπαίνουν σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών του νέου συστήματος, θεωρητικής κατεύθυνσης του παλιού συστήματος και της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών του νέου συστήματος και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης του παλιού συστήματος εξετάζονται σήμερα στα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής.

Αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα θα διαγωνιστούν στα μαθήματα: Κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των βάσεων, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται πτωτική πορεία των βάσεων καθώς δεν υπάρχουν τα αποκαλούμενα εύκολα μαθήματα, λόγω της μείωσης των μαθημάτων. Επίσης, με το νέο σύστημα δεν υπολογίζεται ο προφορικός βαθμός που κατά κύριο λόγο βοηθούσες τους υποψηφίους. Ενδεικτικά καθηγητές ανέφεραν ότι τα «βαριά» Μαθηματικά αν συνδυαστούν και με ένα βαθμό δυσκολίας σε Φυσική και Χημεία που θεωρείται λίγο ως πολύ αναμενόμενος λόγω των Ιατρικών σχολών, θα προκαλέσουν καθοδική πορεία των βάσεων.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Δείτε εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.