LIONS ΗΛΙΟΥΣΣΑ 1Παράδοση – παραλαβή στη Λέσχη Lions «Ηλιούσα» Ρόδου, με την απερχόμενη πρόεδρο να παραδίδει στη νέα, σε έναν υπέροχο χώρο στο Καζίνο της Ρόδου, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2016. Κατά τη διάρκεια παράδοσης – παραλαβής, η απερχόμενη πρόεδρος, παρουσίασε τις δράσεις της Λέσχης μας, για τη χρόνια που πέρασε, ενώ η νέα ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της με ευχές για καλή δύναμη και επιτυχημένη πορεία.

Μερικές από τις  δράσεις της Λέσχης το προηγούμενο έτος:

 • Στις 30 Ιουλίου η Λέσχη, μαζί με τους γιατρούς «καρδιάς», με πρωτοβουλία της L. Κικής Λουκαΐδη και τη μεγάλη βοήθεια της κας Σωτηρίου, παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου 40 κούτες γάζες αξίας 1500 ευρώ.
 • Στις αρχές του μήνα σε συμβούλιο του ΔΣ μαζεύτηκε από τα μέλη του και από φίλη της Λέσχης το ποσό των 220 ευρώ το οποίο διατέθηκε για την αγορά πάμπερς, παιδικού γάλατος και κρεμών για τα τρία ορφανά που έχασαν τη μητέρα τους πριν λίγες ημέρες. Παράλληλα, κατάφεραν να χειρουργηθεί η μικρή Μαριλίζα Πελεκούδη, χωρίς αμοιβή και χωρίς έξοδα νοσηλείας, γλιτώνοντας την οικογένεια από έξοδα 30.000 ευρώ.
 • LIONS ΗΛΙΟΥΣΣΑ 2Την ίδια ημέρα, ανταποκριθήκαμε στη συνεργασία με το Δήμο, που αφορούσε στην ετήσια σίτιση συμπολιτών μας με χαμηλό εκκαθαριστικό.
 • Η πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κα Ζωάννου, ζήτησε τη βοήθειά μας και εμείς αμέσως ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά της στέλνοντας μέσα σε λίγη ώρα 30 πίτσες στους πρόσφυγες που είχαν έρθει εκείνη την ώρα.
 • Προσφέραμε το συνολικό ποσό των 1500 ευρώ που αφορούσε την καθημερινή σίτιση των προσφύγων για αρκετές μέρες. Επιπλέον η  L. Κική Ηλιοπούλου εκτός από τα 1000 ευρώ, που είχε ήδη διαθέσει για τους πρόσφυγες, προσέφερε ακόμη 250 ευρώ προκειμένου να αγοραστούν πάνες, παιδικά γάλατα και κρέμες για τα μικρά προσφυγόπουλα.
 • Στις αρχές του σχολικού έτους, η  Λέσχη μας εκπλήρωσε με μεγάλη προθυμία την υπόσχεση που είχε δώσει στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παντελεήμονος Παλιάς Πόλης, μοιράζοντας σε δύο μέρες 100 κομμάτια τσουρέκια και κέικ στα παιδιά του σχολείου.
 • Με την έναρξη του σχολικού έτους ξεκίνησε και το κοινωνικό φροντιστήριο. Φέτος παρακολουθούν 2 παιδιά και το κόστος ανέρχεται σε 4.000 ευρώ τη σχολική χρονιά.
 • Τα ποσό των 3.140 ευρώ που μαζεύτηκε  διατέθηκε  εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά στην αγορά αναλώσιμων υλικών που αφορούν τη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Παραδόθηκαν 1 εκτυπωτής, 1 κομπιούτερ, μελάνια για τον εκτυπωτή, συνταγολόγια και πολλά αναλώσιμα υλικά, ράμματα και λάμπες για τον ίκτερο καθώς και ένα πιεσόμετρο.
 • LIONS ΗΛΙΟΥΣΣΑΜετά από παρότρυνση της Αντιδημάρχου κ. Ζωάννου, επισκεφτήκαμε ξανά τους πρόσφυγες προσφέροντας 150 σάντουιτς αξίας 180 ευρώ , από το ταμείο της Λέσχης,  και από προσφορά του εκλεκτού μέλους μας Γκιουλέρ Πεμπέ, σοκολατούχα γάλατα για τα μικρά προσφυγόπουλα, κρέμες και γιαούρτια συνολικής αξίας 200 ευρώ.
 • Την 1η Οκτωβρίου, ημέρα της τρίτης ηλικίας, η Λέσχη επισκέφθηκε το Χαραλάμπειο Γηροκομείο και προσέφερε πλούσιο γεύμα με ψάρια αξίας 200 ευρώ και άλλα εδέσματα όπως τυρόπιτες, ζελέ και κρέμες, αξίας 250 ευρώ, στους ανθρώπους του και πολλή αγάπη. Εκείνοι μας ανταπέδωσαν την αγάπη τους χαρίζοντάς μας πλούσια χαμόγελα και πολλές αγκαλιές
 •  Στις 8 Οκτωβρίου ημέρα προσφοράς των Lions, επισκεφθήκαμε το ίδρυμα Κολυμπίων όπου προσφέραμε είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα, χυμούς, επιδόρπια και τσιγάρα στους τροφίμους, αξίας 800 ευρώ και πολλά ακόμη.

Η νέα πρόεδρος  L.Βάσω Φρόνα, ευχαρίστησε όλα τα μέλη ζητώντας την βοήθεια τους για μία νέα δημιουργική χρονιά, ενώ το «παρών» έδωσαν οι Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιδήμαρχος Λίτσα Ροδίτη, η νέα πρόεδρος της  λέσχης LIONS Ρόδου Άννα Τσάρτα και ο Πρόεδρος  Ζώνης Μανώλης Κουκλάκης. Επίσης, το ίδιο βράδυ η απερχόμενη πρόεδρος, απένειμε τιμητικές πλακέτες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε φίλους της λέσχης που προσφέρουν ανιδιοτελώς την βοήθεια τους και συγκεκριμένα στους Θεοχάρη Θεοχάρους, Χρήστο Μπάρδο και Μιχαήλ Πανάγο, τον Παύλο Μπακίρη και την Σταυρούλα Μαράντου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.