Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, οργανώνει πανεκπαιδευτική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου  την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13.30  με αίτημα την άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχουν η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και η ένωση γονέων μαθητών Δήμου Ρόδου.

Την ίδια ώρα πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΑΣΓΜΕ. 

Ένα μήνα μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού και το πρόβλημα της στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς παραμένει άλυτο.

Οι πρώτες, λίγες, προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σημαντική καθυστέρηση) δεν αρκούν για ν’ ανοίξουν οι κλειστές τάξεις, τα ειδικά σχολεία και να λειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα. 

Η άρνηση όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί, που είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία έχει οδηγήσει τη δημόσια εκπαίδευση σε τραγική κατάσταση.

Η λύση του προβλήματος δεν παίρνει αναβολή. Τα κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να δουλέψει για την οριστική λύση που είναι η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων μόνιμων διορισμών για την πραγματική κάλυψη των κενών. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.